Territori

La Generalitat estableix noves connexions de transport públic en autobús entre l'Aeroport de Girona i diverses localitats de la Costa Brava

query_builder   9 juliol 2003 14:50

event_note Nota de premsa

La Generalitat estableix noves connexions de transport públic en autobús entre l'Aeroport de Girona i diverses localitats de la Costa Brava

La posada en marxa de més vols regulars internacionals que operen a l’Aeroport Girona-Costa Brava va motivar la implantació, des del mes de desembre de 2002, de serveis de transport en autobús per connectar la instal·lació amb Girona i Barcelona. D’aquesta manera, els 83 vols setmanals regulars de RYANAIR que actualment comuniquen Girona amb Londres, Milà, Brussel·les, Frankfurt, Dublín i Glasgow, així com també els vols regulars de GB AIRWAYS, i altres empreses d’aerolínies, estan atesos tant a la sortida com a l’arribada per autobusos de línia regular amb destí Girona i Barcelona.

Cal tenir en compte que en els sis primers mesos de l’any 2003 han transitat 500.000 viatgers per l’Aeroport Girona-Costa Brava, amb la previsió de doblar llargament en tot l’any el nombre de viatgers de l’any 2002.

Les diverses sol·licituds d’institucions, patronats turístics i gremis hotelers han aconsellat incrementar l’oferta de transport col·lectiu establint serveis directes entre l’Aeroport Girona-Costa Brava i diverses localitats de la Costa Brava sud i del Maresme. La Direcció General de Ports i Transports del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha autoritzat les empreses ASSER, SL, SARFA, SL i Autocars R. Mas, SL, conjuntament, la realització de serveis entre l’aeroport i les poblacions de Lloret de Mar, Tossa de Mar, Blanes, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar i Calella de la Costa en diverses expedicions a cada una d’aquestes poblacions. Concretament 4 a Lloret de Mar, 2 a Tossa de Mar i 2 fins a Calella, amb els recorreguts de tornada corresponents. El preu dels serveis és de 8 € per trajecte, és a dir, 8 € l’anada i 8 € més la tornada.

Amb aquests nous serveis es reforcen les potencialitats de l’aeroport en possibilitar un mitjà de comunicació col·lectiu, estable i econòmic, amb l’entorn turístic i àrea d’influència, i alhora s’incrementen les alternatives de desplaçament terrestre per als visitants en el seu accés als punts finals de destinació.