Territori

La Generalitat construirà una zona d'estacionament de camions al polígon industrial dels Massets a Bellvei

query_builder   20 maig 2003 12:53

event_note Nota de premsa

La Generalitat construirà una zona d'estacionament de camions al polígon industrial dels Massets a Bellvei

La Direcció General de Ports i Transports ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Bellvei per la redacció del projecte constructiu i execució d’una zona d’estacionament de camions. L’aparcament disposarà aproximadament de 49 places per a camions i 22 per a cotxes. El pressupost estimat inicialment per a l’obra és de 650.000 euros.

El sector del transport de mercaderies per carretera necessita disposar d’una sèrie d’instal·lacions de suport a les grans infraestructures logístiques, importants no només per al bon desenvolupament de l’activitat del transport sinó moltes vegades també per a una millora de l’ordenació d’usos del territori i de minimització dels efectes negatius sobre el trànsit a les àrees urbanes. L’objectiu dels aparcaments locals de vehicles pesants és donar resposta a aquesta necessitat d’ordenació d’us del territori, ja que les poblacions amb una flota important de vehicles pesants tenen problemes per l’aparcament d’aquests vehicles als carrers o allà no hi ha espai disponible. Aquests aparcaments locals han de servir per solventar aquestes situacions a més d’agrupar els transportistes d’una zona en una instal·lació on poden rebre serveis (sobretot aprovisionaments, però també poden rebre serveis de comercialització).

En aquesta línia, la Generalitat ha promocionat en els últims anys la construcció d’aquests equipaments mitjançant convenis amb els Ajuntaments pels quals s’acorda la redacció dels projectes constructius i l’execució de les obres.

El conveni signat permetrà la construcció de l’aparcament de camions de Bellvei què disposarà d’unes 49 places per a camions i 22 per a cotxes. També disposarà d’un rentador i espai per a serveis i possibles oficines.

La Generalitat encarregarà la redacció del projecte constructiu a Gisa. Posteriorment la Generalitat a través de Gisa assumirà el finançament i  la construcció de l’aparcament. L’Ajuntament hi aportarà els terrenys i es farà càrrec de l’explotació.