Territori

La Generalitat compra l'antiga caserna de la guàrdia civil de Planoles per rehabilitar-la i fer pisos de lloguer

query_builder   5 maig 2003 18:01

event_note Nota de premsa

La Generalitat compra l'antiga caserna de la guàrdia civil de Planoles per rehabilitar-la i fer pisos de lloguer

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, ha presidit avui l’acte de signatura del conveni entre Adigsa i l’Ajuntament de Planoles que fixa el compromís de compra, per part de la Generalitat, de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil d’aquesta població del Ripollès. Aquesta actuació té per objectiu rehabilitar l’antiga caserna i destinar-la a pisos de protecció oficial en règim de lloguer.

Adigsa, empresa pública adscrita al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya que administra i gestiona els habitatges socials públics de la Generalitat, comprarà l’antiga caserna de la guàrdia civil de Planoles ubicada al carrer de les Escoles per rehabilitar-la i destinar-la a pisos socials de lloguer.

L’edifici caserna consta de 9 habitatges que tenen uns 80 metres quadrats de superfície construïda (entre 65 i 68 metres quadrats útils) i que es llogaran a un preu màxim de 2,60 EUR per metre quadrat. Els baixos de l’edifici no compleixen els requisits per ser habitatges, per això l’Ajuntament els destinarà a equipaments municipals (consultori mèdic, farmaciola, sala cívica i altres).

Un cop s’hagi formalitzat la compra de la caserna entre Adigsa i la Gerencia de Insfraestructuras i Seguridad del Estado, Adigsa vendrà les dependències ubicades als baixos a l’Ajuntament de Planoles per tal que les destini als usos abans esmentats.

Aquesta actuació s’emmarca dins el Pla Català de l’Habitatge 2002-2007 que preveu que Adigsa compri pisos per destinar-los posteriorment a lloguer i d’aquesta manera facilitar l’accés a l’habitatge al sectors amb més dificultats per accedir-hi.