Presidència

El Conseller en Cap s'ha reunit amb el president de l'Institut d'Estudis Catalans

En la trobada s'ha acordat fer un contracte-programa entre el Govern i l'IEC

query_builder   8 març 2004 20:00

event_note Nota de premsa

El Conseller en Cap s'ha reunit amb el president de l'Institut d'Estudis Catalans

En la trobada s'ha acordat fer un contracte-programa entre el Govern i l'IEC

El Conseller en Cap de la Generalitat, Josep Bargalló, s’ha reunit aquesta tarda amb una delegació de l’Institut d’Estudis Catalans formada pel president de l’entitat, Josep Laporte, el secretari general, Salvador Alegret, i el membre de la Secció Filològica, Jordi Carbonell. A la reunió també hi han assistit el secretari general del Conseller en Cap, Raimon Carrasco, i el secretari de Política Lingüística, Antoni Mir.

El Conseller en Cap ha manifestat que “el Govern fa una valoració molt positiva de la tasca que ha dut a terme l’IEC” i ha explicat que els dirigents de l’Institut li han expressat la voluntat de fer un salt qualitatiu endavant.

Aquest salt qualitatiu haurà de permetre a l’IEC refermar-se com a autoritat lingüística del país i esdevenir un centre d’excel•lència en recerca per convertir-se en l’acadèmia nacional. Bargalló ha assegurat que el Govern “reconeix l’autoritat de l’Institut d’Estudis Catalans des del convenciment que al país li cal una acadèmia científica reconeguda”.

En la trobada s’ha acordat elaborar un contracte-programa entre el Govern i l’IEC que fixi les etapes del salt qualitatiu que ha de fer l’Institut, n’estableixi els objectius i també l’aportació econòmica del Govern.