Esport

Josep Maldonado signa a Perth un acord de col·laboració amb Western Australia per l'intercanvi d'esportistes

query_builder   13 gener 2003 17:44

event_note Nota de premsa

Josep Maldonado signa a Perth un acord de col·laboració amb Western Australia per l'intercanvi d'esportistes

El secretari general de l’Esport, Josep Maldonado, ha signat avui a Perth un conveni de col·laboració amb les autoritats esportives de Western Australia per l’intercanvi d’esportistes, tècnics i material docent entre tots dos territoris. Allan Carpenter, ministre d’Esports d’aquest estat australià, i Josep Maldonado han rubricat així les bases d’un acord que en les seves línies mestres es va establir el passat 22 de juliol a Barcelona, quan una delegació australiana visità la seu de l’esport català.

El conveni signat inclou, entre d’altres aspectes, l’intercanvi d’experts, entrenadors i atletes -amb la col·laboració de les respectives federacions i centres d’entrenament- i l’intercanvi d’informació en el desenvolupament esportiu i els sistemes d’entrenament, així com material docent, conferències i simposis.

El primer d’aquests intercanvis es va produir el passat mes de desembre, quan el grup d’elit del waterpolo femení català es traslladà a Perth per fer una estada esportiva al Western Autralia Institute of Sport (WAIS), el centre esportiu d’alt rendiment més important de Western Australia. L’equip català va conèixer nous mètodes d’entrenament i disputà una sèrie de partits amistosos amb jugadores que integren la selecció australiana de waterpolo, actual campiona del món.

En un futur pròxim, altres federacions catalanes iniciaran els tràmits per ampliar les estades d’intercanvi, de la mateixa manera que tècnics i esportistes australians viatjaran a Catalunya per conèixer els sistemes d’entrenament que es porten a terme als centres esportius d’alt nivell de Catalunya.

Durant el seu viatge a Western Australia, Maldonado també ha tingut l’oportunitat de visitar les instal·lacions esportives de Perth i conèixer la seva gestió, alhora que ha mantingut una entrevista amb el director del WAIS, Steve Lawrence, per saber el model de funcionament emprat al centre d’alt rendiment australià.