Empresa i Treball

Set empreses de Lleida participen en un projecte de gestió de la innovació de la Generalitat

query_builder   2 juny 2003 11:12

event_note Nota de premsa

Set empreses de Lleida participen en un projecte de gestió de la innovació de la Generalitat

Les empreses lleidatanes Tallers Gili, Adovil, Tot Comercial, Federació Hosteleria lleida, PRB (Papeles Reciclados de Balaguer), Packincom i Sanifutur, han participat en el projecte de gestió de la innovació que ha portat a terme el Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), de la Generalitat de Catalunya, en les instal·lacions de la Cambra de Comerç de Lleida.

S’han realitzat jornades formatives intercalades amb sessions de treball de camp a les empreses. S’ha realitzat una diagnosi de la capacitat innovadora de les empreses participants i una reflexió estratègica al respecte, per poder sistematitzar el procés L’objectiu és incorporar la innovació en la metodologia de la gestió de l’empresa.

El procés ha estat dinamitzat per INVINTIA Consultors, que compta amb experts en el desenvolupament de projectes de gestió de la innovació, que han participat prèviament a les Jornades de Gestió d’Innovació per a consultors organitzades pel CIDEM en col·laboració amb l’escola de negocis IESE. 

En el projecte, que va iniciar-se el mes de febrer, s’ha realitzat la formació d’un comitè d’innovació i diagnosi de les empreses per a la gestió de la innovació, s’ha treballat la creativitat i generació de nous conceptes i l’alineament dels projectes amb l’estratègia de l’empresa.

Aquesta acció forma part del Pla d’innovació de Catalunya 2001-2004, que ha dissenyat i desenvolupa el CIDEM amb l’objectiu d’incrementar la capacitat d’innovació de les empreses catalanes perquè puguin fer front als nous reptes empresarials.

El procés (d’uns 4-6 mesos) s’estructura en sessions comunes de formació i exposició de resultats de les empreses participants, i sessions in situ consultor-empresa destinades a implementar en cada empresa els continguts de les sessions de formació. Al final del procés les empreses disposen d’eines per gestionar la innovació i d’una cartera de projectes d’innovació; és a dir, d’un pla d’innovació, que hauran d’executar, recolzats per la Xarxa d’Assessors Tecnològics del CIDEM. Aquesta Xarxa de 14 d’assessors repartits per tot el territori consolidarà la seva activitat durant el 2003 i s’hi destinarà un pressupost de 630.000 €.