Empresa i Treball

La Generalitat atorga els Premis a la Qualitat Social [Actualitzada]

query_builder   27 febrer 2003 11:35

event_note Nota de premsa

La Generalitat atorga els Premis a la Qualitat Social [Actualitzada]

El guardó reconeix la contribució d’empreses, entitats i mitjans de comunicació a la inserció laboral de persones amb especials dificultats

El director general d’Economia Social, Cooperatives i Autoempresa de la Generalitat, Emili Torrente, ha lliurat  els Premis a la Qualitat Social a empreses, entitats i mitjans de comunicació que han destacat per llur contribució a la inserció laboral de persones amb especial dificultats. Els guardonats, distribuïts en quatre categories, són:

 Petites empreses: ESCORXADOR DEL GIRONÈS. És una societat anònima amb participació majoritàriament dels seus usuaris (ramaders, carnissers i sales de descuerterament) que s’ha plantejat una política social d’integració, formació i responsabilització del personal envers l’empresa. Col·labora també amb associacions de disminuïts de l’àrea de Girona.

 Grans empreses: FITMAN SA, filial del Grup MRW, que s’ha distingit per la seva sensibilitat social i solidaritat en diferents camps. Col·labora amb ONG i campanyes solidàries.

 Mitjans de comunicació: EDITORIAL HACER. Destaca per les seves inquietuds en temes socials, amb una línia editorial específica que inclou la col·lecció “Textos de política social” i la revista “Polítiques Socials a Europa”.

 Entitats: l’Associació Pro Disminuïts Psíquics de la Conca de Barberà (APRODISCA) desenvolupa activitats d’ocupació terapèutica i d’ajut personal i social a persones amb discapacitats, amb l’objectiu d’afavorir la integració social i laboral d’aquest col·lectiu.

El concepte de la qualitat social apareix associat a l’objectiu d’afavorir la incorporació dels treballadores i treballadors amb risc d’exclusió del mercat laboral. Inclou el conjunt d’accions que s’estableixen dins les empreses i que s’integren en les seves estratègies per tal de beneficiar el conjunt de la societat i, en especial, els col·lectius que per motius socials, psicològics, físics o econòmics hagin quedat exclosos o tinguin múltiples dificultats d’inserció laboral.

Als premis, que compleixen enguany la seva quarta edició, hi poden optar les persones jurídiques que realitzen tasques d’inserció sociolaboral, sensibilització, difusió i promoció de col·lectius amb risc d’exclusió com són les persones amb disminució (física, psíquica i/o sensorial); amb trastorns de salut mental; els joves d’alt risc; els immigrants; els perceptors de la renda mínima d’inserció; les persones amb problemes d’alcoholisme i drogoaddicció; els exreclusos, interns en centres penitenciaris o persones en llibertat condicional, així com qualsevol persona amb risc de marginació sociolaboral.