Empresa i Treball

La Generalitat participa a PREVENTIA 2003, el Saló sobre la Prevenció de Riscos Laborals a Catalunya

El Saló, que té lloc del 6 al 9 de maig a Barcelona, ha estat inaugurat pel conseller Fernàndez Teixidó

query_builder   6 maig 2003 14:47

event_note Nota de premsa

La Generalitat participa a PREVENTIA 2003, el Saló sobre la Prevenció de Riscos Laborals a Catalunya

El Saló, que té lloc del 6 al 9 de maig a Barcelona, ha estat inaugurat pel conseller Fernàndez Teixidó

LA GENERALITAT PARTICIPA A PREVENTIA 2003, EL SALÓ SOBRE LA PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS A CATALUNYA

El Saló que té lloc del 6 al 9 de maig a Barcelona, ha estat inaugurat aquest matí pel conseller Fernàndez Teixidó

El conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó ha inaugurat, aquest matí, el Saló PREVENTIA 2003 sobre prevenció de riscos laborals, que se celebra entre els dies 6 i 9 de maig al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona.

El conseller ha manifestat que “el Govern de la Generalitat no pot aturar-se ni deixar de fer tots els esforços necessaris mentre es produeixi un sol accident laboral en aquest pais”.

En el marc d’aquest saló, el Departament ha organitzat pel proper dia 8 de maig, un Seminari sobre “La formació en la prevenció de riscos laborals” amb la participació del director general de Relacions Laborals, Jaume Abat; el subdirector general de Seguretat i Condicions de Salut en el Treball, Mariano Unzeta, i el subdirector técnico del Instituto Nacional de Seguridad e Higiene en el Trabajo, Florentino Alonso.

Aquesta jornada té com a objectius donar una visió de la normativa en matèria de prevenció dels riscos laborals —en la qual està treballant la Unió Europea— i desmitificar la complexitat de la implantació d’una política preventiva correcta a les empreses.

El Departament de Treball estarà present a PREVENTIA 2003 mitjançant un estand de 200m2 que inclou dues zones. La primera, que va adreçada als prevencionistes i a la població en general, conté material audiovisual i publicacions relatives a la prevenció de riscos laborals. Així, s’hi poden trobar vídeos de construcció, CD sobre l’amiant, llibres adreçats a professors de formació professional, díptics i opuscles.

L’altra zona, que va adreçada als nens, fomenta la cultura preventiva de forma lúdica i participativa a traves de la reproducció gegant dels materials didàctics i lúdics que integren el “No Badis” —campanya de la Generalitat de prevenció de riscos adreçada als més petits. Així, alumnes de primària accediran a l’estand a través d’un circuit que s’inicia i acaba amb l’exposició del “No Badis” en una vitrina. Després se’ls passarà el vídeo del Pau i la Laia per introduir-los en el món de la prevenció, també podran jugar al joc de l’oca reproduït en una superfície de 4x4m, participaran del material didàctic a traves dels cartells que hi ha exposats “Canviem el final” i “Qui se la juga”, i trobaran els jocs interactius sobre prevenció en els dos ordinadors que hi ha a la zona dels mostradors.

Al llarg dels 4 dies que dura l’exposició els monitors de l’estand faran visites organitzades a alumnes de primària, on podran interactuar amb el material didàctic de la campanya del “No Badis”.