Empresa i Treball

La Generalitat obre expedient a FECSA ENDESA i REPSOL PETROLI per les interrupcions del subministrament elèctric al Polígon Petroquímic nord de Tarragona dels dies 24 i 28 de novembre d'enguany.

query_builder   16 desembre 2002 09:42

event_note Nota de premsa

La Generalitat obre expedient a FECSA ENDESA i REPSOL PETROLI per les interrupcions del subministrament elèctric al Polígon Petroquímic nord de Tarragona dels dies 24 i 28 de novembre d'enguany.

Arran de les interrupcions del subministrament elèctric al Polígon Petroquímic nord de Tarragona dels dies 24 i 28 de novembre d’enguany, el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme ha obert expedients sancionadors a les empreses FECSA ENDESA i REPSOL PETROLI, segons informà el Delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Cèsar Puig.

Les dues interrupcions de subministrament han tingut un forta repercussió. Els talls de subministrament de la planta petroquímica de Repsol a Tarragona han suposat l’aturada dels processos i l’eliminació per ignició de gran quantitat de productes en procés.

 INCIDENT DEL DIA 24.11.02. A partir d’una tempesta a la zona es va produir la desconnexió de les dues línies elèctriques d’alimentació de la planta de Repsol Petroli.

 INCIDENT DEL DIA 28.11.02. A partir d’uns treballs de manteniment de les instal·lacions de la xarxa elèctrica de 220 kV, es van originar pertorbacions en la xarxa elèctrica de la zona. En aquestes condicions es va produir la interrupció de subministrament que va afectar a les plantes de Repsol Petroli, Repsol Química, Dow Chemical, Carburos Messer i Carburos Metalicos, amb les conseqüències d’impacte esmentades.

L’expedient sancionador que la Generalitat ha obert a FECSA ENDESA i REPSOL PETROLI, s’ha dut a terme després de tramitar un expedient informatiu. En el curs de la tramitació dels expedients sancionadors s’aprofundirà en l’estudi detallat dels fets i es determinarà la quantia de les sancions que si s’escau cal imposar.

Barcelona, 13 de desembre de 2002

`