Empresa i Treball

La Generalitat lidera un projecte per millorar les relacions laborals en l'àmbit de les ETT dels països del Sud d'Europa

query_builder   17 febrer 2003 16:58

event_note Nota de premsa

La Generalitat lidera un projecte per millorar les relacions laborals en l'àmbit de les ETT dels països del Sud d'Europa

El conseller Fernàndez Teixidó ha assenyalat la importància d’establiment de mecanismes que permetin una adequada formació dels treballadors en l’àmbit de les ETT i la creació d’un sistema d’acreditacions de la formació rebuda en matèria de prevenció de riscos laborals

El conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, que ha inaugurat aquest matí la Jornada “Millora de la qualitat de les relacions laborals en l’àmbit de les ETT” ha volgut destacar “el treball conjunt entre l’Administració, les organitzacions sindicals i empresarials amb el suport de la Direcció General de Relacions Laborals de la Generalitat, per proposar reformes i implementar determinades pràctiques que contribueixin a millorar les condicions laborals en les empreses de treball temporal a Catalunya”

El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat ha liderat, conjuntament amb l’Agenzia d’Emília- Romagna per il Laboro (Itàlia), un projecte europeu sobre la millora de les relacions laborals en l’àmbit de les Empreses de Treball Temporal ETT) dels països del Sud d’Europa. A partir dels estudis realitzats sobre la realitat del sector, els agents socials de Catalunya, amb el recolzament de la Generalitat, han acordat mesures per implantar-hi unes bones pràctiques.

 El projecte ha comptat a Catalunya amb la participació de l’Associació Catalana d’Empreses de Treball Temporal (ACETT); l’Associación Estatal de ETT (AETT); l’Associación de Grandes Empresas de Trabajo Temporal (AGETT); Foment del Treball Nacional, i les federacions de Serveis dels sindicats CC.OO i UGT.

Un estudi sobre el sector a Catalunya realitzat pel catedràtic de Dret del Treball i la Seguretat Social de la Universitat Autònoma, Francisco Pérez de Cobos, constata que la situació laboral del sector d’ETT ja no presenta les connotacions negatives que provocaren en un principi al nostre país un rebuig social major que en d’altres països. En l’actualitat, però, la crítica o desconfiança cap al sector hi té els mateixos elements: la inseguretat per la volatilitat dels contractes de posada a disposició i la difícil representació col·lectiva i sindical dels drets i interessos dels seus treballadors.

La inestabilitat laboral, en certa manera connatural amb la prestació de treballs temporals, pot tenir com a factor de compensació en l’àmbit de les ETT la tasca de formació que la mateixa Llei exigeix a les empreses en relació amb els seus treballadors. No obstant això, el repte actual ha de ser millorar-ne el sistema, tenint en compte que els contractes es formalitzen majoritàriament amb treballadors joves i d’un nivell professional generalment baix, per tal que el seu pas per les ETT els permeti adquirir una determinada carrera professional.

La forma que actualment es considera més adequada de representació col·lectiva per als treballadors cedits és la realitzada mitjançant els representants que hi ha a l’empresa usuària, ja prevista legalment al nostre país. Fins el 1994, any de publicació de la Llei 14/1994 que legalitza aquesta activitat, la cessió de treballadors estava prohibida. Aquesta normativa sotmet les Empreses de Treball Temporal a un rígid control: necessitat d’autorització prèvia, constitució d’una garantia financera, dedicació exclusiva, estructura suficient, entre d’altres. Després d’un procés de convergència salarial per equiparar progressivament les retribucions, una llei de 1999 equipara els salaris dels treballadors cedits amb els del personal de les empreses usuàries.

Actualment, a Catalunya actuen 113 Empreses de Treball Temporal, 51 de les quals autoritzades per la Generalitat, que han realitzat 456.673 Contractes de Posada a Disposició durant el 2002.

Barcelona, 17 de febrer de 2003