Empresa i Treball

La Generalitat de Catalunya premia les noves empreses exportadores

query_builder   8 novembre 2002 17:37

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya premia les noves empreses exportadores

En el marc de la VIII Trobada de Centres de Promoció de Negocis del COPCA, la Generalitat lliurarà avui els diplomes a les noves empreses exportadores que han realitzat i presentat el seu projecte d’expansió internacional des de 1998.

L’acte de lliurament dels diplomes a les noves empreses exportadores, que serà presidit pel Conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, tindrà lloc avui a les 13:00 hores a la seu del Teatre Nacional de Catalunya.

Els diplomes a les noves empreses exportadores (nous exportadors) reconeix a un total de 153 empreses catalanes, amb una facturació que oscil·la entre els 0,6 i els 3 milions d’euros i, totes elles, tenen menys de 50 treballadors. Tot i que el nivell d’exportació d’aquestes empreses és bastant elevat (el 62% supera els 300.000 euros), les seves vendes a l’exterior suposen al voltant del 10% del total de facturació.

Més de la meitat (el 65%), d’aquestes empreses estan en procés de creació i estructuració d’un departament d’exportació; el 50% estan invertint en formació en comerç exterior i idiomes i, gairebé la meitat (el 45%) estan adaptant els seus productes als requeriments dels mercats internacionals.

Més empreses exportadores

Les 153 empreses guardonades, tenen el suport del Consorci de Promoció Comercial de Catalunya, COPCA, i mantenen, principalment, relacions comercials amb Europa i estan sectorialment molt diversificades.

Un dels objectius prioritaris del COPCA, organisme depenent del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme és incorporar el màxim d’empreses catalanes en els mercats internacionals. A Catalunya hi havia 17.000 empreses exportadores l’any 2001. L’objectiu és arribar a la xifra de 20.000 empreses exportadores l’any 2004.

Barcelona, 8 de novembre de 2002.