Empresa i Treball

La Confederació Sindical de CCOO de Catalunya presenta el projecte Sindicalisme en Xarxa amb l'objectiu d'apropar les tecnologies de la informació i la comunicació al treballador català

query_builder   24 febrer 2003 11:06

event_note Nota de premsa

La Confederació Sindical de CCOO de Catalunya presenta el projecte Sindicalisme en Xarxa amb l'objectiu d'apropar les tecnologies de la informació i la comunicació al treballador català

El projecte es basa en el disseny i la implementació d’aplicacions telemàtiques compartides entre aquesta confederació sindical i la Generalitat

La Confederació Sindical de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CSCONC) ha presentat aquest matí el projecte “Sindicalisme en Xarxa”, que té com a objectiu principal apropar les tecnologies de la informació i la comunicació al treballador des de la pròpia empresa. A l’acte, hi ha assistit el conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernández Teixidó, i el secretari general de la CSCONC, Joan Coscubiela.

El desenvolupament d’aquest projecte ha estat possible gràcies al suport i la col·laboració del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), adscrit al departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme. Per a aquest projecte, el CIDEM ha aportat més de 78 mil euros.

Aplicacions telemàtiques conjuntes

“Sindicalisme en Xarxa” es basa en el disseny i la implementació d’aplicacions telemàtiques compartides entre aquesta confederació sindical i el CIDEM basades en XML (eXtended Markup Language), llenguatge informàtic que estructura i descriu dades de manera que puguin ser interpretades per aquestes aplicacions.

A través d’aquest projecte, la Confederació Sindical de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya intenta contribuir a la resposta, que des del conjunt de la societat catalana, s’ha de donar als reptes que planteja la innovació tecnològica i les seves aplicacions socials en les empreses i en la societat catalana. Entre els principals reptes destaca l’aparició de noves formes de comunicar-se i de interactuar, la manera d’organitzar-se i l’aparició de nous perfils en el món del treball.

En concret, “Sindicalisme en Xarxa” té com a principals finalitats: introduir les organitzacions sindicals –les de la pròpia empresa, els sindicats comarcals i intercomarcals, així com les federacions i unions– en operatives pròpies del “e-business”; incrementar les relacions entre les organitzacions sindicals i les persones afiliades i treballadores en general a través de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC); facilitar el control i seguiment de les actuacions relacionades amb la prevenció de riscos laborals mitjançant l’ús de les TIC, i constituir una primera experiència per a futures aplicacions.

Aquest projecte s’emmarca dins del Pla d’innovació de Catalunya 2001-2004, dotat amb 130,4 M€, que té com a objectiu promoure la competitivitat del teixit català, impulsant la innovació i el desenvolupament tecnològic de les empreses establertes a Catalunya i d’aquelles que s’hi puguin instal·lar o crear de nou.