Empresa i Treball

El departament de Treball i Indústria regula la participació dels treballadors en les eleccions del 14 de març

query_builder   12 març 2004 12:56

event_note Nota de premsa

El departament de Treball i Indústria regula la participació dels treballadors en les eleccions del 14 de març

Les empreses concediran un permís per votar de com a màxim 4 hores, retribuït i no recuperable, als treballadors que no gaudeixen del descans setmanal aquest dia Els membres de mesa i interventors gaudiran, si les eleccions els coincideixen amb un dia laboral, de la jornada completa més les 5 primeres hores de treball del dilluns, dia 15

El diumenge 14 de març, data de les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat, les empreses concediran un permís retribuït i no recuperable dins de la jornada laboral de com a màxim 4 hores perquè les persones que treballin aquest dia puguin exercir el seu dret al vot.

No caldrà concedir aquest permís als treballadors la jornada laboral dels quals coincideixi durant un mínim de quatre hores amb l’horari d’obertura dels col·legis electorals. Si la coincidència és d’entre dues i quatre hores l’empresa concedirà un permís de dues hores. La durada del permís es reduirà proporcionalment en cas que el treballador tingui el dia de la votació una jornada laboral inferior a l’habitual.

L’empresa determinarà el moment d’utilització de les hores concedides per a la votació i podrà sol·licitar als seus treballadors el corresponent justificant acreditatiu, expedit per la mesa electoral.

D’altra banda, les persones que el dia de les eleccions hi participin com a membres de mesa electoral o com interventors gaudiran d’un permís corresponent a les cinc primeres hores de dilluns, dia 15 de març. Les que, a més, haguessin de treballar el mateix dia 14 els correspondrà també un permís equivalent a la jornada laboral completa del dia de les eleccions.

Els treballadors que, havent de treballar el dia 14, desenvolupin funcions d’apoderat a les eleccions gaudiran d’un permís retribuït per la jornada completa.