Empresa i Treball

El President de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol i el Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, lliuren els Premis de Turisme 2002 [Actualitzada]

query_builder   12 desembre 2002 17:04

event_note Nota de premsa

El President de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol i el Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, lliuren els Premis de Turisme 2002 [Actualitzada]

El President de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, juntament amb el Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, lliurarà aquest vespre al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) els PREMIS DE TURISME 2002, com a reconeixement als professionals, empreses i entitats que han contribuït a fomentar el turisme a Catalunya.

Per altra banda, Cossetània Edicions, Viajes National Geographic i Televisió de Catalunya reben els Premis de Promoció Turística 2002, enguany en la seva segona edició.

El President de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, lliurarà aquest vespre els Premis i Guardons de Turisme 2002, en el marc de celebració de la XVIII edició de la Nit del Turisme de Catalunya, que tindrà lloc a la Sala Oval del MNAC al Palau Nacional de Montjuic.

Els Premis de Turisme són el reconeixement de la Generalitat als esforços dels professionals, empreses i institucions del turisme català en la millora i promoció del sector.

Enguany, les Medalles d’Honor del Turisme han estat atorgades a:

 Ferran Adrià i Acosta, del Restaurant el Bulli de Roses. De renom mundial, des del Bulli, Ferran Adrià ha innovat la cuina catalana, a partir d’una tasca d’investigació dels productes de la terra, les receptes tradicionals i, d’altres influències properes. El Bulli té tres estrelles Michelin, i tots els premis gastronòmics. Recentment Creu de Sant Jordi, Adrià acaba de publicar un llibre (15.000 exemplars en català i castellà.

 Josep Espelt i Civit, President del Grup H10 Hotels. Hoteler per vocació, Josep Espelt és propietari d’un dels grups hotelers més importants a Catalunya després del grup Serhs. Amb una seixantena d’establiments, H10 Hotels té una facturació de 240 milions d’euros,

 Ramona Giné i Sala, antiga presidenta de la Federacio d’Agroturisme de les Comarques d’Interior (FACI).  Pionera del turisme rural, Ramona Giné va impulsar els establiments turístics de la Catalunya interior, sobretot de les comarques del Berguedà i el Solsonès, creant una central de reserves absolutament innovadora.

 Daniel Giralt- Miracle, Comissari de l’any Internacional Gaudí. L’any 2002, amb motiu de la celebració de l’any Internacional Gaudí, ha estat un impuls pel turisme cultural de Barcelona, Catalunya, i també a tot l’Estat Espanyol. Giralt-Miracle ha ocupat diversos càrrecs a l’administració catalana, i ha fomentat la cooperació entre totes les administracions i entitats que han col·laborat en aquest any dedicat a Gaudí.

 Siegfried Heinze, delegat a Catalunya de l’Automòbil Club d’Alemanya (ADAC). L’ADAC agrupa a 14 milions de famílies d’Alemània, un dels principals mercats turístics emissors de turisme a Catalunya. Siegfried Heinze és promotor dels càmpings catalans a Alemanya i als Països Baixos i un dels principals impulsors de la qualitat en aquest sector.

 Montserrat Llobet i Vilaro, Directora de l’Hotel Mont Rosa de Calella. Hotelera històrica de Calella, Montserrat Llobet va passar del sector tèxtil al turístic en el què ha treballat durant molts anys. És una de les impulsores del turisme al Maresme, bàsicament per la promoció del turisme alemany.

 Divina Esteve i Quintana (a títol pòstum).  Molt compromesa amb el sector turístic de les Terres de Lleida, Divina Esteve va morir en un desgraciat accident mentre desenvolupava les seves funcions com a delegada del Departament d’Indústria, Comerç i Turisme a Lleida.

 Josep Pujol i Aulí, President de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i de Muntanya. Impulsor de la modernització de les estacions catalanes d’esquí, amb un gran esforç inversor en l’àmbit de la innivació artificial, instal·lacions i restauració, i en la formació i professionalització del personal de servei a les pistes.

Les Plaques d’Honor del Turisme han estat atorgades a:

 Julià Tours. Julià tours és una de les principals empreses turístiques de Catalunya. Agència majorista (turoperador) i minorista, és també un de les primeres empreses de transport amb autocar. Julià Tours ha sabut superar la crisi del sector de les agències de viatges després de l’11 de Setembre reestructurant les seves delegacions i modicant amb flexibilitat i eficàcia totes les seves ofertes comercials.

 Reed Travel exhibition. Aquesta empresa és l’organitzadora de les fires de turisme més importants a nivell mundial, com per exemple la World Travel Market de Londres i l’EITBM. Reed Travel Exhibition ha escollit la ciutat de Barcelona com la seu de l’EITBM, la fira de congressos més important del món, per a l’any 2004.

En el decurs de la celebració de la XVIII edició de la Nit del Turisme, el President de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol lliurarà també els PREMIS DE PROMOCIÓ TURÍSTICA 2002 al millor llibre, en qualsevol idioma, que fomenti el turisme català; al millor article o conjunt d’articles difosos a través dels mitjans nacionals o estrangers i, al millor programa o sèrie de programes de ràdio o televisió, difosos a través dels mitjans nacionals o estrangers, que promoguin el turisme a Catalunya.

Premi al millor llibre a Cossetània Edicions, per la col·lecció Azimut dedicada a guies d’excursions; Premi al millor article o conjunt d’articles a Viajes National Geographic, pel conjunt d’articles de la revista i; el premi al millor programa o sèrie de programes de ràdio o televisió a Televisió de Catalunya, pels reportatges dels programes: “De Vacances”, “El medi ambient”, “Thalassa, Tarasca” (La Vall de Boí i Divines Vacances), ‘’Entre Línies’’ i el “Superrutes” del Club Súper 3.

Barcelona, 12 de desembre de 2002