Salut

Seguiment de l'evolució dels casos de legionel·losi a L'Hospitalet de Llobregat

query_builder   13 desembre 2002 18:30

event_note Nota de premsa

Seguiment de l'evolució dels casos de legionel·losi a L'Hospitalet de Llobregat

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat i el Departament de Sanitat informen que han tingut coneixement del diagnòstic de dos nous casos de legionel•losi que s’han d’afegir a la relació que es disposava fins ara.

El primer cas és el d’un home de 55 anys, que, segons es desprèn de les dades recollides en la investigació realitzada per tècnics de les dues administracions, va iniciar símptomes el 29 de novembre i va ser diagnosticat el dia 11 de desembre a la Clínica Delfos de Barcelona, sense que calgués ingrés hospitalari.

El segon nou cas és un home de 74 anys que, segons la investigació abans esmentada, va iniciar símptomes el dia 28 de novembre i va ser hospitalitzat ahir a l’Hospital de la Creu Roja de L’Hospitalet de Llobregat. 

Amb aquests, són 8 els casos de legionel•losi detectats fins ara a l’Hospitalet de Llobregat

Pel que fa als sis casos que ja es coneixien, cinc pacients segueixen ingressats a l’Hospital de Bellvitge: tres a la UCI i dos a planta. El sisè cas no va requerir ingrés hospitalari.

Pel que fa a la investigació etiològica del brot, recordem que dimecres passat l’analítica va confirmar la presència de legionel•la pneumophila serogrup 1 en una de les dues torres de refrigeració precintades el 5 de desembre i que aquesta s’ha de completar amb la contrastació genètica de les soques aïllades en la torre amb les aïllades en dos dels malalts ingressats a l’Hospital de Bellvitge.