Salut

Sanitat atribueix l'origen del brot infecció de Navès als aliments durant el banquet

S'ha obert expedient administratiu i s'investigarà si els fets poden ser constitutius d'illícit penal

query_builder   16 juliol 2003 18:09

event_note Nota de premsa

Sanitat atribueix l'origen del brot infecció de Navès als aliments durant el banquet

S'ha obert expedient administratiu i s'investigarà si els fets poden ser constitutius d'illícit penal

Els tècnics del Departament de Sanitat i Seguretat Social que investiguen el brot que ha afectat fins ara 91 persones que van assistir a un banquet de noces a Navès (Solsonès) el dissabte passat atribueixen el seu origen a algun dels aliments que es va servir durant l’àpat.

Els tècnics no poden, en aquests moments, determinar quin dels aliments n’és el causant perquè no han pogut analitzar cap resta dels que van ser servits en no haver-se guardat mostres dels mateixos, com correspon. Tot i això, l’estudi epidemiològic podrà determinar, amb tota probabilitat, l’aliment implicat.

A més, i segons es desprèn de la investigació realitzada fins avui, l’àpat fou preparat en un local que no reunia les condicions mínimes per preparar un banquet de les característiques del que fou servit en el convit.

És per això que, a més de l’expedient informatiu de caràcter administratiu que s’ha obert per determinar responsabilitats i circumstàncies dels fets, des de la Delegació Territorial de Sanitat a Lleida s’ha passat la comunicació pertinent a la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra per si el que ha passat pogués ser constitutiu d’il•lícit penal.

Unes 180 persones van assistir a la boda, en què es va servir un aperitiu i un sopar amb amanida de gambes, filet Wellington, gelat de gerds al vinagre de Mòdena i pastís nupcial de nata, trufa i yema sense cremar, segons la informació de què disposen els tècnics.

El suposat responsable de l’elaboració del banquet, que fou servit com a càtering, no consta com a empresa de restauració amb els registres sanitaris i autoritzacions pertinents per actuar com a tal.

En aquests moments es comptabilitzen 91 afectats, dels quals 13 resten ingressats en quatre centres (5 a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, 4 al Centre Hospitalari de Manresa, 3 a la Clínica Sant Josep de Manresa i 1 a l’Hospital General de Catalunya). Les analítiques practicades fins ara a 30 dels afectats han donat positiu a salmonel•la.