Salut

Sanitat decreta mesures d'aïllament a la UCI de l'Hospital Sant Camil a causa d'un brot d'Acinetobacter baumanii

query_builder   25 novembre 2002 20:22

event_note Nota de premsa

Sanitat decreta mesures d'aïllament a la UCI de l'Hospital Sant Camil a causa d'un brot d'Acinetobacter baumanii

El Departament de Sanitat ha decretat aquest cap de setmana l’aïllament de la UCI de l’Hospital Residència Sant Camil de Sant Pere de Ribes (Garraf), i altres mesures complementàries d’aïllament de contacte, en tenir coneixement de l’existència d’un brot d’Acinetobacter baumanii. Les mesures es van adoptar immediatament després que divendres passat l’Hospital Sant Camil notifiqués a la Unitat de Vigilància Epidemiològica de la Regió Sanitària Costa de Ponent l’existència de quatre pacients que havien estat ingressats a la UCI, dels quals s’han obtingut aïllaments del microorganisme.

Dels quatre afectats, un ja ha estat donat d’alta, un altre continua ingressat al mateix hospital i un tercer va ser traslladat a l’Hospital de Bellvitge per al tractament de la seva patologia de base. Un quart pacient afectat va morir dissabte a l’Hospital Sant Camil a conseqüència de les complicacions de la patologia de base que patia.

La restricció d’ingrés a la UCI és conseqüència d’haver-se activat el protocol de “Precaucions i mesures d’aïllament per evitar la transmissió de les infeccions als centres hospitalaris”.

L’Acinetobacter baumanii és un bacteri multiresistent pertanyent al gènere Acinetobacter. Els bacteris d’aquest gènere viuen en el sòl i a l’aigua i es troben habitualment a la flora de la superfície corporal humana. Poden ser agents causants d’infeccions nosocomials, especialment en malalts debilitats.

El Departament de Sanitat, a banda de les mesures d’aïllament establertes, continua les investigacions a l’espera dels resultats de laboratori, per tal d’esbrinar la possible o possibles fonts d’infecció. Fins el moment, s’ha pogut constatar que existeix una relació espaial entre els quatre casos detectats.

Per altra banda, la Regió Sanitària Costa de Ponent ha obert un expedient informatiu en relació als fets i al moment en que aquests foren comunicats.