Salut

Aportacions del Departament de Salut a l'esborrany de la nova Llei estatal de Reproducció Assistida

query_builder   9 febrer 2005 20:02

event_note Nota de premsa

Aportacions del Departament de Salut a l'esborrany de la nova Llei estatal de Reproducció Assistida

El Departament de Salut es manifesta d’acord amb l’esborrany de la nova Llei estatal de Reproducció Assistida, tant pels continguts, com pel fet que sigui un projecte obert a la consideració de tots els agents implicats.

Pel que fa a continguts, el document recull les aportacions que en forma de proposta el Departament de Salut va fer arribar a la Ministra de Sanitat, Elena Salgado, el mes de maig de 2004, a petició de la Comissió Assessora i del Comitè de Bioètica de Catalunya. El document, signat per la consellera de Salut, recollia entre d’altres, els punts següents:

- L’aplicació del diagnòstic preimplantacional per benefici de tercers

- La congelació d’ovòcits i teixit ovàric

- L’eliminació de restriccions en el nombre d’ovòcits a fertilitzar mantenint el nombre màxim d’embrions a transferir

- Incorporació del document de consentiment informat per garantir la informació tant als donants com als que accepten el tractament

Catalunya disposa d’un registre d’activitat des de fa 5 anys. El Departament de Salut recomana que en l’elaboració d’un registre estatal s’aprofiti l’experiència catalana i sobretot no es dupliquin les activitats de registre.

Pel que fa a la congelació d’ovòcits queda condicionada a l’autorització d’un protocol de recerca per part de “l’autoritat sanitària corresponent” que hauria de ser la catalana en el cas de Catalunya.

El Departament de Salut considera novament positiu el propòsit de posar l’esborrany de la nova Llei a discussió per part dels agents implicats. La Comissió Assessora sobre Tècniques de Reproducció Humana Assistida estudiarà l’esborrany i elevarà al Departament de Salut un informe d’avaluació pormenoritzat.

1  

Fitxers adjunts

Diferències nova llei i normativa vigent

Diferències nova llei i normativa vigent
DOC | 102

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia