Delegació a Barcelona

Acord de Govern: 36 noves places de Mossos d'Esquadra per a aquest any i 4 noves comissaries per al 2007

query_builder   21 febrer 2006 18:55

event_note Nota de premsa

Acord de Govern: 36 noves places de Mossos d'Esquadra per a aquest any i 4 noves comissaries per al 2007

La Comissió de Política Institucional ha aprovat l'oferta d'ocupació pública de 28 places de la categoria d'inspector i 8 places de la categoria d'intendent del cos de Mossos d'Esquadra per al 2006. Amb aquesta oferta, el Govern pretén cobrir les necessitat de comandament del cos de Mossos d’Esquadra d’acord amb el pla de desplegament d’aquest cos com a policia integral de Catalunya.
 
A finals de 2004 els Mossos d’Esquadra donaven cobertura al 39,9% de la població catalana i a finals de l'any passat, amb el desplegament a la ciutat de Barcelona, van arribar al 64,5% dels catalans. El novembre de 2006, amb el desplegament al Vallès Occidental i a una part del Baix Llobregat, el percentatge de població coberta arribarà a ser del 78,9%, el doble que l'any 2004.
 
Actualment, la Policia de la Generalitat compta amb 10.577 efectius, dels quals 1.262 són funcionaris en pràctiques. D’altra banda, a l'Escola de Policia de Catalunya hi ha 1.380 aspirants que estan realitzant el curs de formació bàsica. El desplegament del cos de Mossos d'Esquadra finalitzarà a finals de 2008, any en el qual es preveu disposar de 15.296 efectius.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Quatre noves comissaries per al 2007
 
La Comissió de Govern d’Economia ha acceptat la cessió de diversos terrenys per a la construcció de 3 comissaries de la Policia de la Generalitat, que entraran en funcionament el novembre de 2006, i la constitució gratuïta d'un dret real de superfície per a la construcció d’una altra comissaria més.
 
D’aquesta manera, la Comissió ha acceptat la cessió feta per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès d’un terreny de 2.000 m2, situat als números 12 i 14 de l'avinguda del Parc Tecnològic del municipi, per construir-hi una comissaria que tindrà una dotació d’una vuitantenad’efectius.
 
La Comissió d’Economia també ha acceptat la cessió que l’Ajuntament de Rubí ha fet d’un terreny de 2.468,54 m2, ubicat entre els carrers Primer de Maig, Maria Aurèlia Capmany, Múrcia i Carrasco Formiguera de la mateixa localitat. Es preveu que la comissaria que s’hi construirà tingui una dotació d’una vuitantena d’efectius.
 
A més, la Comissió ha acceptat la cessió feta per l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès d'un terreny de 1.620 m2, situat al carrer Alfons d'Aragó, número 3, del sector Pont de Can Vernet-Coll Favà del municipi, per tal de construir-hi una comissaria amb una dotació d’una setantenad’efectius.
 
D’altra banda, la Comissió d’Economia ha acceptat la constitució gratuïta d'un dret real de superfície per un termini de 75 anys sobre un terreny de 1.280,89 m2, ubicat a la plaça d'Espanya número 1 de Barcelona, ofert per l'ajuntament de la ciutat. La comissaria que s’hi construirà constituirà l’Àrea Bàsica Policial del districte de l’Eixample, i serà una de les 10 comissaries amb les que s’ha dotat la ciutat per al desplegament dels Mossos d’Esquadra a Barcelona.
 
El programa de renovació d'edificis pel cos dels Mossos d'Esquadra és una de les eines bàsiques del Govern per contribuir al desplegament d'aquest cos de seguretat i a l'assumpció de competències plenes de la Generalitat de Catalunya en matèria de seguretat ciutadana.
 
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia