Estarà coordinada per la delegada del govern a Girona, Pia Bosch
La Comissió territorial d’informació i seguiment de l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana a la demarcació de Girona ja està en funcionament. Aquest matí s’ha constituït oficialment aquest grup de treball impulsat i supervisat des de la Secretaria d’Economia de la Generalitat, que dirigeix Andreu Morillas, i que estarà coordinat per la delegada del govern, Pia Bosch. La Comissió s’encarregarà d’avaluar l’impacte de les mesures de l’Acord en les comarques gironines, impulsar-ne el seu coneixement i recollir informació i suggeriments per a l’aplicació de les diferents propostes.
La Comissió està integrada pels representants dels signants de l’Acord a Girona: govern, organitzacions empresarials i sindicats. Així, a banda de la delegada del Govern en aquesta demarcació, Pia Bosch, com a coordinadora de la Comissió, i del Secretari d’Economia de la Generalitat, Andreu Morillas, també en formen part: el Director del Programa per a la promoció i seguiment de projectes estratègics, Marcel Prunera; els directors dels serveis territorials de les conselleries signants: Francesc Revert d’Economia i Finances, Dolors Batallé, de Comerç, Turisme i Consum, i Núria Arnay, de Treball i Indústria. En representació de Foment del Treball, Joan Fausto Martí, president de la FOEG; Lluís Batista, president de Pimec a Girona; Aureli Álvarez, secretari de CCOO a Girona; i Camil Ros, secretari d’UGT en aquesta mateixa demarcació.
Per altra banda, han estat convidats a assistir els següents representants del món econòmic, municipal i universitari de les comarques gironines: l’alcalde de Les Preses, Daniel Terradelles, en representació de la Federació de Municipis de Catalunya; Lluís Guinó, alcalde de Besalú, en representació de l’Associació de Municipis; Ma Angels Freixenet, tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament de Girona; Domènec Espadalé, vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona; i Joan Batlle, rector de la Universitat de Girona.
Esquema de seguiment de l’Acord estratègic
La creació dels tres grups de treball permet reforçar l’esquema de seguiment de l’Acord estratègic. De fet, ja estan en funcionament els dos organismes responsables del desenvolupament i seguiment que contemplava explícitament el text de l’Acord: la Comissió de Seguiment i la Interdepartamental. La funció d’ambdues comissions és vetllar per l’aplicació de les 86 mesures. La Interdepartamental, formada per representants de les conselleries que tenen una relació directe amb l’Acord, té especial cura d’aquelles mesures que estan vinculades estretament a l’acció dels diferents departaments de la Generalitat, així com garantir la seva traducció pressupostària en els comptes públics de la Generalitat. Per la seva banda, la de Seguiment, formada per un representant de cadascuna de les parts signants de l’Acord -govern, organitzacions empresarials i sindicats-, és l’òrgan màxim que vetlla pel compliment de l’Acord.
L’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana és una iniciativa que, amb mesures específiques i reformes de fons, pretén transformar de manera progressiva el model econòmic català i orientar-lo cap a les noves realitats i exigències pròpies d’una economia cada cop més globalitzada.