Cultura

Resolta la primera convocatòria del fons RAICES

El fons RAICES atorga un total de 450.000 euros als tres llargmetratges seleccionats

query_builder   28 setembre 2005 17:00

event_note Nota de premsa

Resolta la primera convocatòria del fons RAICES

El fons RAICES atorga un total de 450.000 euros als tres llargmetratges seleccionats

L’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), el Consorcio Audiovisual de Galicia (CAG) i l’Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales de Argentina (INCAA) han resolt la convocatòria del fons RAICES en el marc del Festival de Cinema de Sant Sebastià. Aquesta convocatòria és fruït del primer acord a nivell internacional per a la coproducció de llargmetratges cinematogràfics entre els territoris de Catalunya, Galícia i Argentina. Els projectes seleccionats han estat Ratoncito Pérez, Hijo ’e tigre  y Abrígate que rebran 150.000 euros cadascun. L’aportació de l’ICIC a cada projecte és de 50.000 euros.

 La comissió assessora, formada per representats de les tres institucions, ha destacat la qualitat dels projectes seleccionats i la trajectòria de les empreses sol·licitants, així com els equips tècnics i artístic que les conformen.

Pel·lícules seleccionades

Ratoncito Pérez és un film de temàtica infantil coproduït entre la productora catalana Castelao Productions SA, la gallega Filmax Animation SL i l’argentina Patagonik Film. La pel·lícula, dirigida per Juan Pablo Buscarini i amb el guió de Enrique Adrian Cortes combina les tècniques d’animació en tres dimensions amb la imatge real.

 El projecte dirigit pel català Ramón Costafreda i escrit per l’argentí Fernando Castets,  Abrígate  també ha obtingut el suport del programa RAICES. El film Abrígate està coproduït per la productora catalana  Oberón Cinematográfica, la productora gallega de Continental Producciones i la productora argentina Polka – SB Producciones.

 Per últim, la comissió ha seleccionat el  nou llargmetratge del director de  No sos vos soy yo,  Juan Taratuto i amb guió de Pablo Solarz; Hijo ‘e tigre. Intervé en el projecte la productora catalana Notro Films Sl, la productora gallega  Filmanova, Sl. i finalment, l’argentina Rizoma Sl.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia