Institut Català de les Dones

L'Institut Català de les Dones participa a l'Uruguai en el seminari "Polítiques públiques de gènere"

query_builder   14 desembre 2005 15:08

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones participa a l'Uruguai en el seminari "Polítiques públiques de gènere"

L’Institut Català de les Dones, conjuntament amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Instituto Nacional de la Mujer de l’Uruguai i l’UNIFEM, participa aquesta setmana a l’Uruguai el seminari "Polítiques públiques de gènere. Cap a un Pla Nacional d’Igualtat d’Oportunitats i Drets". L’objectiu d’aquesta iniciativa és consolidar l’Instituto Nacional de la Mujer del Govern uruguaià.

 Aquesta inicitiva té lloc en el marc dels convenis que el passat dia 6 de desembre va signat Catalunya amb l’ONU, dos dels quals són per a la promoció de les polítiques de dones i la defensa dels drets de les dones.

 La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, intervindrà en el seminari els propers dies 15 i 16 de desembre. El seminari comptarà també amb la intervenció de representants dels governs de l’Uruguai, Brasil, Xile, i d’Unifem.

També participen en el seminari la directora del Pla d’Acció i Desenvolupament de les Polítiques de Dones, Isabel Segura, i la responsable de planificació i de gènere de la Secretaria de Cooperació Exterior, Lupe Moreno.

 El seminari permetrà establir un intercanvi i obrir espais de diàleg entre les institucions governamentals, i les organitzacions de la societat civil al voltant de la transversalització de les polítiques de dones en els programes estatals a nivell nacional i departamental.

Aquest seminari s’emmarca en l’objectiu de reforçar la perspectiva de gènere en la cooperació al desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, inclòs en  el V Pla d’acció i desenvolupament de les polítiques de dones a Catalunya 2005-2007. Per assolir aquest objectiu el Pla preveu mesures com cooperar, intercanviant idees, recursos i tecnologia, amb les ONG de dones i organismes d’igualtat en països en vies de desenvolupament i impulsar convenis de col·laboració.

Convenis amb l’ONU per promoure les polítiques de dones i la defensa dels drets de les dones

La Generalitat aportarà 1.100.000 euros a la defensa dels drets de les dones de països llatinoamericans i de l’Àfrica subsahariana i Moçambic a través d’un acord amb l’ONU signat el passat dimarts 6 de desembre.

El secretari de Cooperació Exterior de la Generalitat, Albert Royo, i la directora adjunta del Fons de Desenvolupament per a la Dona (UNIFEM), Joanne Sandler, van signar un conveni de col·laboració de tres anys que té com a objectiu promoure la igualtat de gènere i els drets de les dones en les polítiques i programes de l’ONU. L’aportació inicial del Govern català, de 500.000 euros durant el primer any, es destinarà a diversos programes de Colòmbia i l’Uruguai que incideixen en la reducció de la feminització de la pobresa.

Albert Royo també va signar un conveni amb la directora del Fons de Població de Nacions Unides (UNFPA), per tal de millorar la salut reproductiva i que les dones siguin la clau de tots els esforços orientats en la reducció de la pobresa. La inversió de la Generalitat en aquest projecte serà de 600.000 euros.

A banda d’aquests dos convenis, la Generalitat i l’ONU van arribar a un acord per obrir una oficina de les Nacions Unides a Barcelona l’any vinent amb l’objectiu de promoure la Campanya del Mil·leni, que pretén eradicar la pobresa. Catalunya és el primer govern subestatal a signar un acord estratègic amb aquesta campanya.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia