Bombers

Desactivada la fase d'Emergència del NEUCAT

El pla es manté activat en la fase d'Alerta

query_builder   28 febrer 2005 15:20

event_note Nota de premsa

Desactivada la fase d'Emergència del NEUCAT

El pla es manté activat en la fase d'Alerta

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 15’00 hores, i d’acord amb la millora observada de les condicions meteorològiques, ha desactivat la fase d’Emergència del pla NEUCAT. No obstant això, continua l’Alerta a les comarques en què és probable i molt probable que hi torni a nevar. Mentre que en aquelles comarques en què és possible que també hi hagi precipitacions en forma de neu, s’hi manté la Prealerta del NEUCAT.

Entre les 13’00 hores i 19’00 hores d’aquesta tarda:

Molt Probable:

Probable: Alt Empordà, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Gironès, Montsià, Pla de l’Estany

Possible: Alt Camp, Alt Penedès, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Garrotxa, Maresme, Osona, Priorat, Ribera d’Ebre, Ripollès, Selva, Tarragonès, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Entre les 19’00 hores i la 01’00 hores de la propera matinada:

Molt Probable: Alt  Empordà, Baix Empordà, Gironès, Pla de l’Estany

Probable: Alt Penedès, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Garrotxa, Maresme, Osona, Ripollès, Selva, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Possible: Alt Camp, Anoia, Bages, Baix Camp, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès

Les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) apunten que aquesta tarda pot haver-hi una reactivació de l’episodi de nevades, que es podria allargar fins demà al matí. Les precipitacions en forma de neu, que aniran acompanyades de baixes temperatures, podrien deixar gruixos d’entre 0 i 5 centímetres a nivell de mar. Començarien per l’Empordà i cap a la nit, es podrien estendre a la resta de comarques gironines i nord de Barcelona.

Des del Centre d’Emergències de Catalunya i el Servei Català de Trànsit es vol remarcar la importància dels següents consells:

Eviteu fer ús del vehicle i de realitzar desplaçaments innecessaris a les zones afectades per la neu o el gel. Així mateix, en tant del possible, utilitzeu el transport col·lectiu. No obstant això, si és indispensable l’ús del vehicle informeu-vos de l’estat de la xarxa viària i de la ruta a seguir a través de:

Telèfon d’informació del trànsit 012, Internet.- http://www.gencat.net/transit Telèfon mòbil amb tecnologia wap.- http://wap.gencat.net/transit Panells informatius de l’SCT i de les concessionàries d’autopistes Mitjans de comunicació

En cas de trobar neu i gel a la calçada cal extremar les mesures de seguretat en la conducció. Reduïu la velocitat i eviteu frenar bruscament i, o fins i tot seguiu les marques deixades pels altres vehicles, per tal d’evitar lliscades. També és molt important que augmenteu la distància de seguretat, ja que es necessita més espai per frenar, i no avanceu a la resta de vehicles.

D’altra banda, per tal de fer front a eventuals situacions meteorològiques adverses és convenient:

· Disposar de cadenes, llanterna, manta de viatge al vehicle i aigua

· Comprovar l’estat dels frens, els pneumàtics i els llums del vehicle

· Portar el dipòsit ple i reposar el líquid anticongelant

A més, davant de la formació de plaques de gel a la via pública no només els conductors sinó també els vianants cal que extremin les precaucions.

En cas d’emergència, recordeu que el telèfon és el 112.

Cerdanyola del Vallès, 28 de febrer de 2005

15’20 hores

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia