Aquest premi, instituït el 2004 per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, la Direcció General de Turisme i el Saló Internacional de Turisme de Catalunya (SITC), reconeix l'esforç dels expositors procedents de fora de l'àmbit lingüístic català a l'hora de produir i editar material gràfic de promoció turística.

La Generalitat de Catalunya ha atorgat a la Conselleria de Cultura, Turisme i Esport de Cantàbria el premi CAT Turisme 2007, que es lliura en el marc del Saló Internacional del Turisme de Catalunya (SITC). Aquest premi, instituït al 2004 per la Secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, la Direcció General de Turisme i el SITC, vol reconèixer l’esforç dels expositors procedents de fora de l’àmbit lingüístic català a l’hora de produir i editar material gràfic de promoció turística.

L’acte de lliurament de la 4a edició dels Premis CAT Turisme se celebra aquesta tarda al Saló de Protocol de Fira de Barcelona i serà presidit per per la directora de Planificació i Foment de la Secretaria de Política Lingüística, Paquita Sanvicén, el subdirector general de promoció  de Programació Turística, Jaume Font, i el president del SITC, Ramon Bagó. Amb aquest guardó s’ha distingit al govern càntabre per la gran qualitat del material presentat així com pel seu alt valor promocional i alhora informatiu.

Així mateix, el jurat —format per representants de les tres institucions— ha concedit diplomes de reconeixement a l’Oficina Municipal de Turisme de l’Ajuntament de Llorca, a l’Oficina de Turisme de l’Urola Garaia al País Basc i a l’Oficina de Turisme de Bèlgica per l’esforç en la producció i edició de material gràfic de promoció turística en llengua catalana.

El guardonat: Conselleria de Cultura, Turisme i Esport del Govern de Cantàbria

La Conselleria de Cultura, Turisme i Esport del Govern de Cantàbria ha presentat als premis CAT Turisme 2007 diversos materials gràfics.

·        D’una banda, el catàleg “Cantabria Infinita”, un catàleg de prestigi de gran qualitat, amb 62 pàgines que inclouen més de 80 fotos en color, un mapa de la zona i amb telèfons d’interès.

·        De l’altre, el fullet informatiu “No li donis més voltes. Cantabria Infinita” , 8 pàgines amb fotos en color, un mapa de la zona i telèfons d’interès.

El jurat ha tingut en compte, tant l’alta qualitat del material presentat, i l’alt valor promocional i informatiu, com el fet que ha estat elaborat des d’un territori monolingüe, com és la comunitat càntabra.

Els diplomes de reconeixement: l’ajuntament de Llorca, l’Oficina de Turisme de l’Urola Garaia i l’Oficina de Turisme de Bèlgica.

També han estat distingits amb un diploma de reconeixement l’Oficina Municipal de Turisme de l’Ajuntament de Llorca, l’Oficina de Turisme de l’Urola Garaia (Urola Garaia Euskaldeko turismo bulegoa. Mirandaola Parlkea) i l’Oficina de Turisme de Bèlgica.

. L’ajuntament de Llorca ha presentat el catàleg promocional “Una passió diferent. Llorca Setmana Santa”, En 24 pàgines, el catàleg recull la informació sobre la Setmana Santa de Llorca, tant en català com en castellà, amb més de 30 fotografies en color. Així mateix, el consistori també ha editat el fullet “Llorca una passió diferent”. Es tracta d’un fullet de 12 pàgines amb fotografies en color i un mapa d’autopistes per arribar-hi.

. L’Oficina de Turisme de l’Urola Garaia, ha presentat un desplegable sobre la ruta de la Vall del Ferro. Sota el títol “El batec de les ferreries. Ruta per la Vall del Ferro”,  es presenta un desplegable de 12 cossos, amb més de 50 de fotografies en color, amb informació cartogràfica i amb telèfon per a entrades. D’altra banda, ha presentat el catàleg “Urola Garaia”, amb 32 pàgines, més de 80 imatges, informació cartogràfica, telèfons d’interès i restaurants i dates de festes.

. L’Oficina de Turisme de Bèlgica ha presentat un web d’informació turística en català, www.flandes.cat. El jurat ha volgut distingir l'ús de les noves tecnologies com a nou canal de promoció turística.