Territori

Entra en vigor la prohibició de fer foc en els terrenys forestals de la majoria de comarques pirinenques

query_builder   3 febrer 2005 14:20

event_note Nota de premsa

Entra en vigor la prohibició de fer foc en els terrenys forestals de la majoria de comarques pirinenques

La meteorologia dels darrers mesos ha propiciat un elevat risc d’incendi a la zonaEl Govern ha decidit avançar l’aplicació de les mesures de prevenció d’incendis

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica avui el Decret pel qual s’avança l’aplicació de les mesures de prevenció d’incendis forestals.

La meteorologia dels darrers mesos i setmanes està propiciant que durant aquest hivern hi hagi un elevat risc d’incendi a la majoria de comarques pirinenques. Les causes d’aquesta situació estan relacionades amb la sequera iniciada a finals de la primavera i amb l’absència actual d’un mantell nival a molts sectors del Pirineu. Mentre no millorin les condicions de la vegetació, es preveu que el nivell de risc d’incendi en el Pirineu continuï assolint sovint valors alts o molt alts en els dies més desfavorables.

Per aquest motiu, cal avançar, per a l’any 2005, l’aplicació de les mesures de prevenció d’incendis a què fa referència el capítol 4 del Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals, de manera que entrin en vigor del 15 de març al 15 d’octubre.

Segons aquest Decret, en els terrenys forestals, siguin o no poblats d’espècies arbòries, i a la franja de 500 metres que els envolta, està absolutament prohibit d’encendre-hi cap tipus de foc i llençar-hi objectes encesos o artefactes que continguin foc, i també abocar-hi escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l’inici d’un foc, o, per exemple, d’usar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Aquestes mesures s’avancen a les comarques següents: l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès i el Solsonès, i són d’aplicació fins al dia 14 de març de 2005.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia