Territori

El cos d'Agents Rurals manté l'operació de vigilància de la caça en barraca

query_builder   4 novembre 2005 13:21

event_note Nota de premsa

El cos d'Agents Rurals manté l'operació de vigilància de la caça en barraca

Segueixen les instruccions del Departament de Medi Ambient i Habitatge i allò que dictamina la normativa europea

El Departament de Medi Ambient i Habitatge recorda que no ha autoritzat, aquesta temporada, la caça en barraca perquè és considerada il•legal per la Unió Europea, que descriu aquesta pràctica cinegètica com a massiva i no selectiva.

Tot i així, a principis d’octubre, el conseller Salvador Milà, durant una jornada pública a Ulldecona, va comunicar als caçadors de barraca que manté el compromís de reconduir la situació mitjançant un reglament que pugui tenir l’aval de la Unió Europea de cara a pròximes campanyes. De la mateixa manera, el Departament de Medi Ambient i Habitatge va informar els caçadors que, de moment, cal complir la legislació comunitària i catalana, i que vetllarà pel seu compliment.

Fins al moment, el cos d’Agents Rurals ha inspeccionat més de 130 barraques de tots els municipis on n’hi ha de detectades (comarques del Baix Ebre i el Montsià), de les quals només ha sancionat 34 perquè la majoria no eren operatives. El Departament de Medi Ambient i Habitatge es felicita del bon comportament i la manca d’incidències de la majoria dels caçadors en barraca, alhora que lamenta l’actitud d’alguns caçadors que impedeixen les inspeccions dels agents rurals i nega rotundament que aquests actuïn desproporcionadament.

Pel que fa als incidents de l’última jornada d’inspeccions, divendres passat, amb els caçadors de barraca, cal insistir en el fet que els agents rurals compleixen les instruccions del Departament de Medi Ambient i Habitatge, i, per tant, la legislació vigent.

D’altra banda, segons l’acord amb el Comitè de Seguretat i Salut i els serveis d’antifurtivisme nocturn, els agents han de dur l’armament reglamentari en aquest tipus d’actuacions. A més, els enregistraments en vídeo són habituals en la recollida de proves per posar-les a disposició dels tribunals de justícia. 

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia