Salut

Marina Geli exposa davant de representants de més de 30 països europeus els projectes de salut en tecnologies de la informació i la comunicació

query_builder   11 maig 2006 17:00

event_note Nota de premsa

Marina Geli exposa davant de representants de més de 30 països europeus els projectes de salut en tecnologies de la informació i la comunicació

La consellera de Salut, Marina Geli, va participar ahir, dimecres 10 de maig, a la Conferència i Exposició d’Alt Nivell eSalut 2006 que va tenir lloc a Màlaga, organitzada pel Ministeri de Sanitat i Consum, la Conselleria de Salut de la Junta d’Andalusia, la Comissió Europea i la Presidència Austríaca de la Unió Europea.

L’objectiu d’aquesta conferència anual és promoure l’intercanvi de bones pràctiques entre decisors polítics europeus, experts i d’altres agents clau en l’àmbit de la eSalut, així com per difondre els processos i aplicacions innovadors que han estat portats a terme.

Hi han participat delegacions oficials dels 25 països membres de la Unió Europea, dels 4 països candidats i dels 4 membres de l’Associació Europea de Lliure Comerç, entre d’altres.

El lema d’enguany era eSalut i polítiques de salut: sinèrgies per a una millor salut a l’Europa de les regions. La intervenció de la consellera, juntament amb els consellers de Salut del Govern Basc, de Cantàbria, d’Aragó, de la Generalitat Valenciana i de la regió Llombardia d’Itàlia, tractava de la transformació del sistema sanitari des de l’estratègia d’eSalut.

La consellera va explicar, entre d’altres, les experiències catalanes de les proves pilot de recepta electrònica, la història clínica compartida, el registre general de pacients, i els projectes de model de gestió territorial, pla de sistemes de l’Agència de Protecció de la Salut, teleassistència, i mapa sanitari on-line.

Marina Geli va destacar que potenciar el paper de les tecnologies de la informació i la comunicació a Catalunya és un prioritat política del Govern, i per això va dissenyar un pla 2004-2007 que inclou recerca i docència, salut pública, assistència, dependència, planificació, finançament i normativa.

L’objectiu del pla és implantar solucions tecnològiques que facilitin la integració de la informació, millorin l’eficiència, garanteixin la qualitat i permetin l’equitat d’accés a curt i mitjà termini.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia