President

Discurs del president de la Generalitat en l'acte de lliurament del Premi Internacional Catalunya a Pere Casaldàliga

query_builder   9 març 2006 00:00

event_note Nota de premsa

Discurs del president de la Generalitat en l'acte de lliurament del Premi Internacional Catalunya a Pere Casaldàliga

Discurs del president de la Generalitat en l’acte de lliurament del Premi Internacional Catalunya a Pere Casaldàliga

(Sao Félix de Araguaia. Brasil; 9 de març de 2006)

L’elogi  formal a Pere Casaldàliga ja ha estat fet, escrit i llegit. Però, en nom del poble de Catalunya i del seu govern, que tinc l’honor de presidir, haig de dir alguna cosa més:

Haig de dir que Pere Casaldáliga està fent l’Estatut dels pobres, la llei dels pobles que viuen a l’altra cara de la terra, a la cara amagada. I Catalunya, que està fent la seva llei nova, el seu nou Estatut, vol donar el seu Premi Internacional a l’home que ha dit: no hi ha un món desenvolupat i un món no desenvolupat, hi ha un sol món mal desenvolupat.

Haig de dir que Pere Casaldàliga, que vol dir Pedra Alta, molt alta, i molt gran, allà on es refugien les àligues, on les àligues hi fan casal, té molta vista, té una vista panoràmica del món.

L’altra cosa que ha dit Casaldàliga és que no ens podem quedar amb un Déu ja fet. I dient això, ha obert avingudes amplíssimes al diàleg entre les diverses creences. Mereix el Premi internacional també per això.

I ha dit finalment, que ser català i tenir dos idiomes, el català i el castellà, l’ha ajudat a entendre els altres. I això a mi m’ha emocionat. Catalunya farà la Casa de les Llengües, Pere.

I Catalunya i Espanya t’estaran sempre agraïdes per ser obert, per la teva ironia, que t’ha permès aguantar les tempestes de la misèria.

Gràcies Pere. Catalunya t’estima. El món t’estima.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia