President

Discurs del president de la Generalitat a la presa de possessió del conseller primer

query_builder   26 abril 2005 11:32

event_note Nota de premsa

Discurs del president de la Generalitat a la presa de possessió del conseller primer

26-4-2005

Discurs del president de la Generalitat a la presa de possessió del conseller primer

El govern ha acomplert el seu compromís: I té, a partir d’avui, un conseller primer que ho és per llei.

Vaig dir des del primer moment que volia que el Govern estigués coordinat per una figura, la necessitat de la qual ningú no ha dubtat. Però vaig dir també que les coses s’havien de fer bé.

Calia regularitzar la figura del conseller primer. Calia, com diu el preàmbul de la pròpia Llei 1/2005, aprovada el dia 31 de març, “establir un marc estable i coherent amb la posició institucional que correspon a aquesta figura dins del govern”. I així s’ha fet.

La figura del conseller primer, doncs, es reforça tant pel que fa al càrrec com pel que fa a la persona que, avui, l’ocupa. L’Honorable conseller primer Josep Bargalló.

L’Honorable Josep Bargalló té el més important: la confiança política i personal del president i de tots els membres del Govern.

I aquesta confiança és expressió, alhora, de l’aliança sobre la que s’ha bastit el projecte polític que el govern representa.

Insisteixo una i altra vegada que les reformes institucionals i estatutàries que tenim entre mans són per millorar el país, no són per millorar la llei. És la llei la que està al servei del país i el Govern qui l’ha de realitzar. Qui ha de realitzar la reforma social, enfortir l’ambició econòmica, restablir l’equilibri territorial i augmentar la transparència de la vida pública.

Perquè els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, tots, els qui ens van dipositar la seva confiança i també els qui es van manifestar per altres opcions, es puguin sentir orgullosos del seu govern, de la seva decisió i de la seva actuació.

Compto, com hi he comptat fins avui, amb la lleialtat del conseller primer. I estic convençut que sabrà coordinar amb l’encert i l’autoritat que la Llei li confereix, l’acció del Govern.

D’ell i del conjunt de conselleres i consellers del Govern vull, en els propers mesos una dedicació plena als nostres objectius.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia