Ports

Ports de la Generalitat incrementa un 28% els resultats econòmics de l'exercici 2004

query_builder   11 abril 2005 13:00

event_note Nota de premsa

Ports de la Generalitat incrementa un 28% els resultats econòmics de l'exercici 2004

Ports de la Generalitat ha tancat l’any 2004 amb els millors resultats econòmics des de la seva creació. Per primer cop la xifra neta de negoci sobrepassa els 10 milions d’euros, augmentant respecte a l’exercici anterior un 11%, gràcies a la consolidació de les diferents activitats que es desenvolupen en l’àmbit portuari i a una millor gestió de l’ocupació del domini públic portuari, donant lloc a un resultat d’explotació de 2,2 milions d’euros (un 28% superior al de l’any 2003) i a uns recursos generats per l’empresa de 4 milions d’euros (un 13% més que l’exercici anterior).

Pel que fa a la inversió pública s’ha assolit la xifra rècord d’11,4 milions d’euros, superant un 80% a la contractada en l’exercici anterior. Aquestes inversions s’emmarquen dins del Pla d’actuacions 2001-2004 i es destinen a la millora i modernització de les infraestructures portuàries.

Forta inversió pública

Ports de la Generalitat ha invertit 11,4 milions d’euros durant el 2004 en actuacions encaminades a millorar i optimitzar les infraestructures portuàries, augmentant un 81% respecte a l’any anterior. Realització d’obres com el reforç del dic de recer del port de Sant Feliu de Guíxols, la construcció del nou passeig marítim de Sant Carles de la Ràpita o els nous equipaments del sector pesquer al port de Vilanova i al port de Palamós, que han ampliat les instal•lacions destinades a la comercialització, preparació i manipulació del peix, per donar suport a la gran activitat pesquera que s’hi desenvolupa. Aquestes actuacions i altres de menor quantia s’han dut a terme en el transcurs de 2004 en les tres zones portuàries de Girona, Barcelona i Tarragona.

Consolidació de l’activitat comercial

Els resultats de 2004 contemplen la consolidació de l’activitat comercial en els ports de gestió directa i un augment del moviment de mercaderies en els ports industrials. Els ports comercials de Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita han mogut 521.674 tones de mercaderies, un 1% més respecte al 2003, i els ports industrials de Vallcarca i Alcanar han assolit un moviment de 4,9 milions de tones.

 Els tres ports comercials de gestió directa han consolidat els seus respectius tràfics de mercaderies. Palamós ha augmentat un 11%. Vilanova i la Geltrú ha obtingut un volum del 14% menys que en l’anterior exercici per la baixada del tràfic de ciment. Tot i així, l’arribada d’un nou operador portuari a la dàrsena comercial del port de Vilanova fa preveure bones expectatives per a l’exercici 2005. El port de la Ràpita ha incrementat l’activitat comercial un 13% amb el tràfic de materials de sondeig destinats a les plataformes petrolíferes.

Activitat pesquera

A l‘exercici 2004 s’han comercialitzat en els ports 28.622.553 kg de peix, un 2,5% inferior al 2003, i amb el preu de venda del peix a la llotja de més de 104 M€, un 7,8% menor respecte a l’any passat .

6.000 passatgers a Palamós

Durant la temporada de creuers turístics 2004 s’han rebut 10 escales i el port de Palamós ha batut un rècord històric amb l’arribada de 6.000 passatgers.

Un dels punts clau de la passada temporada de creuers ha estat l’entrada en vigor del codi ISPS (International Ship & Port Security). Ports de la Generalitat  va aplicar aquesta normativa internacional en matèria de seguretat marítima des de l’arribada del primer creuer, dotant el port de Palamós dels instruments necessaris en matèria de seguretat per protegir les persones, els vaixells i la instal•lació portuària.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia