Territori

PTOP adjudica obres per valor de prop de 20 MEUR a tot Catalunya

query_builder   24 març 2005 13:00

event_note Nota de premsa

PTOP adjudica obres per valor de prop de 20 MEUR a tot Catalunya

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha adjudicat, a través de l’empresa pública GISA, diverses obres de millora de carreteres, centres educatius i assistencials. En total, les adjudicacions suposen una inversió de 19,6 MEUR

El consell d’Administració de GISA ha adjudicat diverses obres a  la xarxa viària de Catalunya per valor de 3,3 MEUR.  Així, s’ha adjudicat la millora d’accessos a Castellbell i el Vilar des de la C-55, una millora d’accessos a la carretera GI-600 entre Tordera i Blanes i l’execució d’un pas inferior de vianants a Sant Martí Sapresa.

Entre les actuacions adjudicades també destaquen les obres en centres educatius, que suposaran una inversió de més de 10 MEUR. En concret, s’han adjudicat les obres d’ampliació del CEIP la Florida de Santa Perpètua de la Mogoda; l’execució de les obres d’ampliació i adequació al CEIP Alba de Corbins (Segrià), l’adequació a l’IES Mare de Deu de la Mercè de Barcelona i l’actuació de reforma i ampliació al CEIP de la Torre de Claramunt.

Pel què fa als centres assistencials, s’han adjudicat les obres de remodelació del Centre d’Atenció Primària de Martorell. Així mateix, el consell ha adjudicat l’execució d’obres del Casal de gent gran de Terrassa-Ca n’Aurell i les obres d’ampliació del Centre Cívic Rogelio Soto  de Sabadell.

En les pàgines següents s’amplia la informació de les obres del DPTOP

PTOP adjudica obres de millora a les carreteres catalanes per valor de 3,3 MEUR

Millora d’accessos a Castellbell i el Vilar des de la C-55

El consell d’Administració de GISA ha adjudicat les obres de millora dels accessos a Castellbell i el Vilar des de la carretera C-55, per un import de 1,74 MEUR. Aquest projecte consisteix en la millora dels ramals d’accés a la C-55, tot executant-los de nou amb uns paràmetres de traçat més segurs per facilitar la incorporació a aquesta via, en ambdós sentits (Manresa i Barcelona).

Aquests nous ramals s’incorporaran mitjançant la construcció de les corresponents vies d’acceleració i desacceleració, definides a partir de l’actual traçat. L’ampliació de la secció obligarà a construir nous talussos a la carretera amb xarxa metàl·lica de protecció. Els talussos s’executaran de forma mecànica per tal de desenvolupar les obres sense cap afectació al trànsit. També s’adequarà la senyalització vertical i horitzontal.

Es preveu que les obres comencin el proper mes d’abril i tenen un termini d’execució de 6 mesos.

Obres de millora a la GI-600 a Blanes

La Generalitat ha adjudicat obres de millora a la carretera GI-600, entre Tordera i Blanes, que inclouen la construcció d’una nova rotonda al terme municipal de Blanes. Aquests treballs corresponen a una actuació complementària a les obres de condicionament i eixamplament d’aquesta carretera que ja s’hi estant duent a terme.

La nova rotonda permetrà l’accés al futur complex Illa de Blanes a través de l’actual camí d’accés a Mas Llorenç. En el costat sud connectarà amb un camí que dóna accés a diverses masies i camps de conreu situats en el marge esquerre de la Tordera. Les millores complementàries a la GI-600 comprenen l’adequació de la senyalització horitzontal, la instal·lació d’una barrera de seguretat entre la carretera i el carril bici, per tal de protegir el trànsit de ciclistes, i la col·locació d’una barana de fusta en els terraplens del carril bici.

El cost dels treballs és de 1,1 MEUR i el termini d’execució previst és de 6 mesos.

Està previst que les obres de condicionament que ja s’estan executant a la      GI-600 entre Tordera i Blanes i que suposen una inversió de 2,4 MEUR,  concloguin durant l’estiu vinent.

Pas inferior de vianants a Sant Martí Sapresa (Brunyola)

El consell d’Administració de GISA ha adjudicat les obres d’un pas inferior de vianants a Sant Martí Sapresa, al terme municipal de Brunyola, una actuació complementària a les obres de millora dels accessos a Sant Martí Sapresa, des de la carretera C-63. L’objecte d’aquest projecte complementari és la construcció d’un pas inferior de vianants que connecti ambdós marges de la carretera i les dues parades d’autobús que hi ha ubicades.

L’actuació inclou la construcció d’un calaix de formigó armat de 14,5 metres de longitud, 3 metres d’amplada i  2,5 d’alçada. També es construiran les escales i les rampes d’accés al pas i es duran a terme les obres de drenatge necessàries.

D’altra banda, el projecte preveu altres actuacions complementàries, com la construcció d’un mur de formigó armat per tal de conservar l’accés a les finques urbanes existents al marge dret a la sortida del nucli urbà i l’accés a la finca anomenada Mas Parés.

Els treballs tenen pressupost de 470.000 euros. Es preveu que s’iniciïn el proper mes d’abril i tenen un termini d’execució de 3 mesos.

Un cop finalitzats aquests treballs s’iniciaran les obres d’ordenació d’accessos a Sant Martí Sapresa, des de la carretera C-63. Aquestes obres consistiran en l’eixamplament de la plataforma de la via per tal de construir un nou carril d’espera per fer el gir a l’esquerra. Aquesta actuació suposarà una inversió de 510.000 euros.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia