Empresa i Treball

Acord entre el departament de treball i indústria i l'ajuntament del prat per impulsar un centre integral de formació professional en logística i transport

Ajuntament i Generalitat signen un protocol de posada en marxa d'aquest projecte, en el marc de la celebració del desè aniversari del Centre de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Prat de Llobregat.

query_builder   22 setembre 2006 15:20

event_note Nota de premsa

Acord entre el departament de treball i indústria i l'ajuntament del prat per impulsar un centre integral de formació professional en logística i transport

Ajuntament i Generalitat signen un protocol de posada en marxa d'aquest projecte, en el marc de la celebració del desè aniversari del Centre de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Prat de Llobregat.

En el marc dels actes commemoratius del desè aniversari de la creació del Centre de Promoció Econòmica de l\'Ajuntament del Prat, el conseller de Treball i Indústria de la Generalitat, Jordi Valls, i l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, han signat avui un protocol per a la posada en marxa d\'un projecte pilot de Centre Integral de Formació Professional en el sector de la logística i el transport.

L\'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l\'ocupació i la competitivitat de l\'economia catalana recull que la formació professional és una condició bàsica de la competitivitat de l\'economia i, en aquest sentit, assenyala la necessitat de comptar amb instruments que integrin i potenciïn el sistema de la formació professional al nostre país.

Atesa la importància estratègica de la logística i el transport pel futur de l\'economia del país, i la necessitat de comptar amb uns recursos humans preparats professionalment, el Servei d\'Ocupació de Catalunya (SOC), adscrit al Departament de Treball i Indústria, i l\'Ajuntament del Prat es proposen posar en marxa, al municipi pratenc, un projecte pilot de Centre Integral de Formació en el sector de la logística i el transport.

El projecte pilot de Centre Integral vol donar resposta a les necessitats de qualificació professional del sector de la logística i el transport, incorporant accions formatives específiques i complementàries dels dispositius de formació existents, sistemes d\'acreditació d\'experiència laboral, servei d\'orientació laboral i desenvolupament d\'accions d\'innovació i transferència tecnològica.

Es tracta del sisè centre integral projectat pel Departament de Treball i Indústria en el marc dels 12 centres que preveu el pla estratègic signat entre Govern i agents socials. De moment, ja s’han posat en marxa el centre del Baix Llobregat, del sector automobilístic, i el de Tarragona, dedicat al sector químic.

El projecte va adreçat a estudiants i a treballadors en actiu o en recerca de feina, amb l\'objectiu de facilitar-los un aprenentatge de qualitat. Així mateix, les seves activitats respondran a les necessitats que, en relació a la dinamització i foment del sector de la logística i el transport, manifestin les organitzacions sindicals i patronals i les administracions públiques implicades.

El projecte pilot de Centre Integral de Formació Professional en el sector de la logística i el transport tindrà la seva seu provisional al Centre de Promoció Econòmica de l\'Ajuntament del Prat. Una ubicació estratègica, ja que el municipi del Prat es troba al bell mig de la plataforma logística del delta del Llobregat, una de les principals del sud d’Europa i que forma part del sistema de plataformes logístiques de Catalunya.

10 anys de Centre de Promoció Econòmica

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Prat és l’equipament de referència a l’àmbit del desenvolupament local del municipi, amb l’objectiu complementari de dinamitzar i promoure l’activitat econòmica i de donar suport, mitjançant serveis i programes, a les persones que cerquen feina, volen millorar-la o que estan interessades en realitzar formació, sigui per accedir a un lloc de treball o per reciclar-se.

Aquest Centre s’inaugurà l’any 1996, i disposa d’unes instal·lacions innovadores i amb capacitar per fer front als nous reptes que es presenten avui dia al municipi.

El Prat de Llobregat, 22 de setembre de 2006

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia