Es potencia la revisió de menús escolars i l'aprenentatge en família a través de tallers sobre alimentació saludable
Marina Geli les exposarà en el marc del Congrés Mundial en Nutrició en Salut Pública, demà dijous 28 a les 12h al Recinte del Fòrum
La consellera de Salut, Marina Geli i el president del Consell Assessor de l'Alimentació i Nutrició, Lluís Serra, explicaran en roda de premsa, demà dijous 28 de setembre, al Recinte del Fòrum, les principals intervencions que es fan des del Departament de Salut per millorar l'alimentació dels ciutadans de Catalunya.

L'acte tindrà lloc immediatament abans de la inauguració del Congrés Mundial en Nutrició en Salut Pública, a les 12h, a la sala de premsa del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (Plaça Llevant, s/n).

El Pla Integral per la Promoció de la Salut mitjançant l'Activitat Física i l'Alimentació Saludable (PAAS) té com a finalitat desplegar un seguit d'accions per prevenir el problema de l'obesitat, potenciar la pràctica de l'activitat física i els aspectes positius de la nostra alimentació, així com corregir-ne els errors detectats amb un abordatge poblacional i multisectorial.

El pla estratègic del PAAS es va elaborar el 2004 i té objectius en els àmbits de salut, comunitari, educatiu i laboral, que es concreten en 19 intervencions. En els darrers mesos s'han posat en marxa les següents:

oS'ha signat un conveni entre el Departament de Salut, el Departament d'Educació i Universitats i la Universitat de Barcelona, Fundació CESNID (Centre d'Ensenyament Superior en Nutrició i Dietètica) per a la revisió i seguiment dels menús escolars. Aquesta segueix els criteris d'una guia per l'alimentació saludable a l'edat escolar elaborada prèviament.

oS'està desenvolupant un projecte de cololaboració amb la Fundación para el Desarrollo de la Dieta Mediterránea i "La Caixa" per realitzar tallers en casals adreçats a les famílies per treballar l'alimentació saludable.




oS'està desenvolupant un conveni entre el Departament de Salut, el Gremi de Restauradors i la Fundación para el Desarrollo de la Dieta Mediterránea per a la realització del projecte Establiments Promotors de la Dieta Mediterrània, establiments AMED.

oS'impulsa la realització de Tallers sobre alimentació saludable en escoles.

oAcord de cololaboració amb la Fundació La Roda per formar educadors/res socials i educadors o monitors del lleure i/o voluntaris que treballen amb nens i joves de zones desfavorides de Catalunya, sobre les recomanacions més adients en relació a l'adquisició d'hàbits alimentaris i d'activitat física.

oS'està treballant amb el Departament d'Educació i Universitats per elaborar Guies de Recursos Didàctics que facilitin l'ensenyament d'hàbits alimentaris i d'activitat física a l'escola.

oS'han impulsat diferents projectes de recerca sobre com portar a terme de la manera més efectiva programes de prevenció d'obesitat en nens (Projecte Avall, Shape-UP, EPODE ), o d'impuls de l'activitat física (ESCALES).

oEl Pla d'Implementació Progressiva de la Prescripció D'Activitat Física (PIP) que es realitza conjuntament amb la Secretària General de l'Esport s'estén a 77 Àrees Bàsiques de Salut.

oS'ha elaborat una guia de prescripció de l'activitat física en el marc del Consell Assessor de l'Activitat Física.

oEs realitzen activitats de formació per a professionals, s'han elaborat nous materials d'educació per a la salut i s'assessora i es treballa conjuntament amb associacions de pacients.

El PAAS es desenvolupa en coordinació amb l'Estratègia NAOS del Ministerio de Sanidad y Consumo.