Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el Pla de millora de les llotges de peix de Catalunya

query_builder   22 abril 2008 13:47

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla de millora de les llotges de peix de Catalunya

  •  El seu objectiu és millorar i adequar les 21 llotges de peix dels 19 ports de la costa catalana 
  •  Les obres d’adaptació d’aquestes edificacions suposaran una inversió de 3,8 milions d’euros i es portaran a terme durant els propers tres anys
  • El Pla s’emmarca dins del projecte “Peix nostre, Peix de qualitat” de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima que té com a objectiu donar un valor afegit al peix i marisc de Catalunya
El Govern ha aprovat avui el Pla de millora de les llotges de Catalunya per adequar les infraestructures de les 21 llotges de peix dels 19 ports de la costa catalana. El Pla, que executarà Ports de la Generalitat, permetrà l’adequació de les instal·lacions als nous requeriments de la normativa en matèria de sanitat i de qualitat així com a les bones pràctiques mediambientals. L’objectiu és que les llotges siguin més eficients i puguin oferir un millor servei als usuaris.
 
Actuacions de millora a les llotges
 
La majoria de llotges catalanes són construccions antigues que s’han anat adaptant progressivament a les normatives sanitàries i a les necessitats del sector pesquer. Tot i això, aquestes instal·lacions continuen necessitant millores que les adaptin als nous requeriments normatius i a les exigències de la comunitat pesquera.
 
En el marc del Pla de millora de les llotges s’ha realitzat un inventari de les necessitats d’adaptació de les llotges als nous requisits sanitaris, mediambientals i de qualitat. Les principals actuacions del Pla suposaran la reordenació de les zones d’ús de la llotja per tal de diferenciar el circuit intern del peix: sales de subhasta, manipulació i expedició, del circuit per als visitants que van a veure el procés de venda del peix. També s’inclou l’adequació dels magatzems, els locals per als veterinaris, els locals refrigerats per a productes retinguts i les zones de serveis a la normativa vigent. Es preveu el condicionament dels revestiments, paviments, tancaments, sostres i cobertes i la millora de les instal·lacions de recollida de residus. En matèria de seguretat, es milloraran els serveis elèctrics, els sistemes contra incendis i la senyalització de les instal·lacions.
 
 
Inversió de 3,8 milions d’euros
 
Les obres incloses en el Pla de millora de les llotges es portaran a terme en els propers tres anys i suposen una inversió de 3,8 MEUR, finançats inicialment per Ports de la Generalitat. El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural a través del Fons Europeu de Pesca es farà càrrec del 50% de la inversió que retornarà a Ports de la Generalitat. El Fons Europeu de Pesca fixa les principals actuacions en matèria d’ajuts per al sector pesquer durant el període 2007-2013.
 
21 llotges de 19 ports
 
Durant el 2008, està previst realitzar millores a les llotges de Llançà, Blanes, Palamós, Roses, l’Ampolla i les Cases d’Alcanar. El litoral català té 21 llotges de peix repartides als següents ports: Llançà (Alt Empordà), el Port de la Selva (Alt Empordà), Roses (Alt Empordà), l’Escala (Alt Empordà), Palamós (Baix Empordà), Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), Blanes (la Selva), Arenys de Mar (Maresme), Mataró (Maresme), Badalona (Barcelonès), Vilanova i la Geltrú (Garraf), Torredembarra (Tarragonès), Cambrils (Baix Camp), l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), l’Ampolla (Baix Ebre), Deltebre (Baix Ebre) - nova construcció- Sant Carles de la Ràpita (Montsià) i les Cases d’Alcanar (Montsià). Totes aquestes llotges les gestiona l’empresa pública Ports de la Generalitat excepte dues que depenen de l’Autoritat Portuària de Barcelona i de Tarragona.
 
“Peix nostre, Peix de qualitat”
 
El conjunt d’actuacions per millorar les llotges catalanes s’emmarca dins del Pla “Peix nostre, Peix de qualitat” endegat pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, que té per objectiu mantenir uns elevats estàndards de qualitat dels productes pesquers. A més, vol donar un valor afegit al peix i marisc de la costa catalana, millorar la comercialització dels productes pesquers i formar i sensibilitzar el sector.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia