Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut del Berguedà

query_builder   5 febrer 2008 13:44

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut del Berguedà

  • La creació del Consorci del Govern Territorial de Salut del Berguedà és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que ja ha formalitzat 12 consorcis i en té previst un total de 37 
  • Amb els Governs Territorials es fa realitat la participació del món local en la planificació i la direcció del sistema sanitari i es vol contribuir a la millora de la salut de la seva població
 
El Govern ha aprovat avui la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut del Berguedà i n’ha aprovat els Estatuts. La creació d’aquest consorci és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials. Amb aquest, ja són 12 els ens constituïts (Osona; la Garrotxa; el Baix Vallès; el Garraf; l’Alt Urgell; Lleida; el Baix Llobregat Litoral; el Baix Empordà; el Baix Camp, el Montsià; i el Bages-Solsonès), i al llarg d’aquest any s’enllestirà la resta.
 
Els Governs Territorials de Salut tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i la gestió del sistema sanitari, creant un marc de col·laboració entre l'Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l'adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut.
 
Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques que inclouen, com a mínim, atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l'ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.
 
Aquests governs tenen un abast territorial definit que parteix, orientativament, de la delimitació pròpia de les àrees bàsiques de salut (ABS) i de les comarques, i d'un dimensionat que inclogui com a mínim l'atenció primària, l'hospitalària i la sociosanitària. El Govern del Berguedà comprèn una població de 38.730 habitants.
 
El Pacte per a la Salut del Berguedà es va signar el febrer del 2007 entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i els municipis d’Avià, Bagà, Berga, Borredà, Capolat, Casserres, Castell de l’Areny, Castellar de n’Hug, Castellar del Riu, Cercs, l’Espunyola, Fígols, Gironella, Gisclareny, Gósol, Guardiola del Berguedà, Montclar, la Nou de Berguedà, Olvan, la Pobla de Lillet, la Quar, Puig-Reig, Sagàs, Saldes, Sant Jaume de Frontanyà, Sant Julià de Cerdanyola, Vallcebre i Vilada.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia