Compareixença del presidnt Aragones acompanyat del Govern

President Aragonès: "He encarregat als consellers i les conselleres prioritzar les mesures més urgents davant la complicada situació que viu el país"

query_builder   26 maig 2021 16:51

thumb_up Acords del Govern

President Aragonès: "He encarregat als consellers i les conselleres prioritzar les mesures més urgents davant la complicada situació que viu el país"

Compareixença del president Aragonès acompanyat de tot el Govern (Autor: Ruben Moreno)
  • El cap de l’Executiu ha explicat que “la prioritat del Govern és la reconstrucció de les vides dels ciutadans de Catalunya després de la pandèmia” i “posar les bases per a la resolució del conflicte polític amb l’estat”
  • En relació a l’informe del TS, ha insistit que “la proposta del Govern és l’amnistia, però no ens oposarem a cap mesura que pugui alleugerir el dolor dels presos i de les seves famílies”

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest migdia que ha encarregat als consellers i conselleres que formen des d’avui el seu Govern identificar i prioritzar aquelles mesures que s’han de començar a implementar de formar immediata”, perquè “les múltiples crisis que patim exigeixen una resposta urgent, sense cap dilació injustificada que pugui agreujar la situació”.

En una compareixença informativa després de la primera reunió del nou Govern, el cap de l’Executiu ha explicat que en els propers dies es reunirà individualment amb tots els consellers i conselleres “per fer-ne el seguiment i acabar de perfilar conjuntament com a Govern les primeres accions que es portaran a terme per resoldre de forma urgent la complicada situació que viu el país”.

Pere Aragonès, que ha comparegut acompanyat dels nous consellers i conselleres, ha assenyalat que en la primera reunió del Govern s’han tractat “les quatre transformacions que ens hem compromès a impulsar: social, verda, feminista i democràtica per la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l’estat”. I ha explicat que les primeres accions del seu Govern se centraran en el rescat social i la reconstrucció econòmica. “La prioritat és la reconstrucció de les vides dels ciutadans de Catalunya després d’aquesta pandèmia”, ha dit, i ha afegit que això també suposa “posar les bases per a la resolució del conflicte polític”.

A preguntes dels mitjans sobre l’informe del Tribunal Suprem contrari als indults dels presos polítics, el cap del Govern ha insistit que “la proposta del Govern, que és la que genera consens d’una àmplia majoria de catalans davant de la repressió, és l’amnistia”. Però ha afegit que “no ens oposarem a cap mesura que pugui alleugerir el dolor dels presos i les preses, de les seves famílies i de la societat catalana”. El president explicat que en els propers dies parlarà per telèfon amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i li traslladarà aquesta proposta, “amnistia per als represaliats, acompanyada del dret a l’autodeterminació”.

2  

Imatges

Compareixença del president Aragonès acompanyat del Govern (Autor: Ruben Moreno)

Compareixença del president Aragonès acompanyat del Govern (Autor: Ruben Moreno) 1617

Fotografia oficial del Govern (Autor: Jordi Bedmar)

Fotografia oficial del Govern (Autor: Jordi Bedmar) 528

2  

Fitxers adjunts

Currículums dels consellers i conselleres, i del secretari de Govern

Currículums dels consellers i conselleres, i del secretari de Govern
PDF | 151

Acords de Govern (26.05.21)

Acords de Govern (26.05.21)
PDF | 358

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined