portaveu
  • L’Executiu s’ha mostrat “preocupat” per la situació de la pandèmia i valorarà l’ampliació de l’ús del certificat Covid com a mesura per evitar nous tancaments i restriccions
  • El Govern impulsa una llei per regular el contracte d’arrendament de béns per construir un mercat de lloguer més estable, segur i equitatiu
  • El Consell Executiu també ha aprovat un nou concurs del servei 112 que millora les clàusules salarials i socials

El Govern “lamenta” la decisió que ha pres la militància de la CUP de presentar una esmena a la totalitat a uns “pressupostos expansius, transformadors i, sobretot, que porten el segell de la CUP”. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, on s’ha mostrat convençuda que “Catalunya tindrà pressupostos” i ha recordat que “encara hi ha temps” per “continuar parlant” amb la CUP.

La portaveu ha destacat que “al país li convé aprovar el que podem anomenar els pressupostos de la transformació”, una voluntat de transformar Catalunya que el Govern “ja ha començat” i que és compartida amb la CUP. Ha recordat que per desplegar aquesta transformació “que està en marxa en la seva totalitat, calen pressupostos”. En aquest sentit, ha subratllat que aquests són els pressupostos “més expansius de Catalunya”, amb tres de cada quatre euros destinats a polítiques socials, i que “no només donen resposta a l’acord d’investidura sinó també als objectius de transformació comuns i compartits amb la CUP”.

Situació epidemiològica

 El Consell Executiu ha analitzat l’actual situació epidemiològica a Catalunya en què les dades de les darreres setmanes confirmen que “la pandèmia no només continua ben present a Catalunya sinó que s’accelera”, ha destacat Plaja, que ha afegit que “la situació torna a marcar-nos escenaris que poden ser complicats”. El Govern s’ha mostrat “preocupat” per aquesta situació i, per aquest motiu, té previst fer un seguiment diari i detallat de l’evolució de la pandèmia i, en cas que en els pròxims dies els casos segueixin a l’alça, “es valorarà l’ampliació de l’ús del certificat Covid com a mesura per evitar nous tancaments i restriccions”. “Aquesta mesura encara no està tancada, almenys, no amb caràcter immediat”, ha reblat.

Llei d’arrendament per un mercat de lloguer més equitatiu 

A la reunió setmanal, el Govern ha aprovat la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei d’arrendaments de béns, una norma que servirà per regular els contractes amb l’objectiu de “construir un mercat de lloguer més estable, segur i equitatiu”, ha dit Plaja. La futura llei incorporarà altres formes d’arrendament d’habitatge, com les llars compartides o el lloguer d’habitacions, i també de negoci, com els espais de treball compartits. Així doncs, Catalunya tindrà, per primera vegada, una normativa pròpia per als arrendaments de béns, una regulació integra i completa dels lloguers i de les seves principals modalitats contractuals: des del lloguer d’habitatge habitual a altres formes existents.

D’acord amb la memòria preliminar, l’oferta d’habitatges de lloguer és escassa i cal revertir aquesta situació amb una regulació que eviti situacions d’abús i garanteixi l’equilibri contractual de les parts. És per això que la futura norma protegirà el llogater sense posar en una posició de feblesa el propietari. 

Millores per al personal del telèfon 112

Per tal que es pugui seguir prestant el servei 112, el Consell Executiu ha autoritzat la contractació del servei d’atenció i gestió de les trucades d’urgència d’aquest telèfon, per al període que va de l’abril de 2022 al març de 2024. El nou contracte, que ascendeix a 18,6 milions, incorpora millores en les clàusules socials i salarials. Entre altres, recull un increment dels complements salarials d’emergència i de comandament, congelats des de juliol del 2010, que suposaran un increment salarial d’un 9% de mitjana. Alhora, el concurs inclou la prestació de suport psicosocial al personal d’atenció de trucades, donada la dificultat de les característiques del seu treball, així com una clàusula de penalització a l’empresa prestatària del servei en cas de retard en el pagament de les nòmines.

En aquest sentit, el projecte de pressupost per al 2022 inclou un increment de 2,17 milions d’euros (+33,8%) de la partida del contracte del servei d’atenció de trucades del 112. Paral·lelament a la renovació d’aquest contracte i la millora salarial, s'iniciarà una comissió d'estudi de la internalització del servei del 112, que estarà oberta al comitè d'empresa i representants dels treballadors.

4  

Imatges

Foto de la reunió del Govern

Foto de la reunió del Govern 183

Foto de la reunió del Govern

Foto de la reunió del Govern 118

Foto de la reunió del Govern

Foto de la reunió del Govern 121

Foto de la portaveu durant la roda de premsa

Foto de la portaveu durant la roda de premsa 1500

3  

Vídeos

Tall de vídeo sobre pressupostos

Tall de vídeo sobre la memòria de l'Avantprojecte de llei d'arrendaments

Roda de premsa íntegra

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 476