Roda de premsa del Govern

El Govern destina 1,2 milions d'euros a impulsar la recol·locació de treballadors de l'automoció

query_builder   9 desembre 2010 14:50

thumb_up Acords del Govern

El Govern destina 1,2 milions d'euros a impulsar la recol·locació de treballadors de l'automoció

  • Les persones beneficiàries dels ajuts rebran un suport intensiu a la recerca i a la inserció en el mercat laboral
  • L’objectiu és finançar actuacions de recol·locació per a treballadors de l’automoció afectats pels processos d’acomiadaments de les comarques del Barcelonès i del Baix Llobregat
  • D’altra banda, el Govern en funcions també ha acordat donar llum verda a la liquidació de la Disposició Addicional Tercera corresponent al 2007
Tall de veu Joaquim Nadal
El Consell de Govern en funcions ha autoritzat avui destinar un total d’1,2 milions d’euros per a la recol·locació de les persones d’empreses del sector auxiliar de l’automoció de les comarques del Barcelonès i del Baix Llobregat, afectades per expedients de regulació d’ocupació, fruit d’una sol·licitud presentada el passat mes de gener davant de la Comissió Europea.
 
Tal com ha destacat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, “es tracta d’atorgar un suport intensiu a aquestes persones per tal que puguin reinserir-se en el mercat laboral. Aquestes subvencions,  provinents dels fons europeus, s’atorguen a BCN Activa i al Consell Comarcal del Baix Llobregat”.
Per impulsar aquestes mesures, el Govern ha atorgat 640.320 euros a Barcelona Activa i 646.214 al Consell Comarcal del Baix Llobregat. Les persones beneficiàries rebran orientació, formació, promoció de la seva ocupació i també emprenedoria per compensar l’impacte en les persones treballadores i en el territori.
 
Aquestes accions formen part del conjunt de mesures de suport a la recol·locació de 1.429 persones d’empreses de tot Catalunya del sector auxiliar de l’automoció afectades per expedients de regulació d’ocupació. El Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització (FEAG) aporta del 65%, mentre que el Departament de Treball, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, aporta el 35% restant.
 
L’objectiu del Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització (FEAG) es finançar actuacions de recol·locació per a treballadors afectats per processos d’acomiadaments en sectors d’activitat que pateixen els efectes de la globalització.
 
Llum verda a la liquidació de la Disposició Addicional Tercera corresponent al 2007
L’Executiu en funcions també ha aprovat la subscripció del conveni entre l’Administració de l’Estat i la Generalitat en compliment de la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut d’autonomia de Catalunya. Aquest conveni servirà per liquidar la quantia pendent corresponent a l’any 2007. Es tracta de 335 milions d’euros que es destinaran íntegrament a costejar part de les obres de la línia 9 del transport metropolità de Barcelona.
 
 

2  

Vídeos

Vídeo de la roda de premsa íntegra

El conseller Nadal explica les dues subvencions per recol·locar treballadors acomiadats del sector de l'automoció

3  

Fitxers adjunts

Fotografia del Consell de Govern (autor: Rubén Moreno)

Fotografia del Consell de Govern (autor: Rubén Moreno)
JPG | 842

Fotografia de la roda de premsa (autor: Rubén Moreno)

Fotografia de la roda de premsa (autor: Rubén Moreno)
JPG | 411

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 40

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined