• La subscripció d’aquests convenis s’emmarca en el compliment de la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut d’autonomia de Catalunya
  • El Govern en funcions també ha donat llum verda a la construcció de tres noves depuradores al Pallars Sobirà
  • D’altra banda, l’executiu ha impulsat el projecte de Parc Natural i Observatori de la Via Augusta, a Montmeló
Nadal explica el compliment de la disposició addicional tercera
El Consell de Govern en funcions ha autoritzat la subscripció de dos convenis entre l’Administració de l’Estat i la Generalitat per tal de transferir 6,5 milions d’euros a l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC). D’aquesta xifra, una partida de 4 milions d’euros procedent del Ministeri de Ciència i Innovació es destinarà al finançament de les infraestructures de l’IREC. Els 2,5 milions restants, que aportarà l’Instituto para la Diversificación y el Ahorro Energético (IDAE), serviran per finançar el desenvolupament de la planta d’assaigs d’energia eòlica marina a Tarragona, coneguda com a projecte Zèfir.
 
Tal com ha destacat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques en funcions, Joaquim Nadal, amb aquests dos convenis “tanquem i completem definitivament els acords que donen compliment a la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut d’Autonomia, en matèria de finançament, tant pel que fa a la liquidació de l’any 2007 com pel conveni de l’any 2010”. Aquesta inversió correspon al desplegament de l’acord entre el Govern de l’Estat i la Generalitat de 8 de novembre per un import de 500 milions d’euros, que serviran per liquidar les inversions pendents segons fixa la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut .

Tres noves depuradores per al sanejament del Pallars Sobirà
 
L’executiu en funcions també ha impulsat la millora del sanejament a la comarca de Pallars Sobirà, mitjançant la construcció de tres noves depuradores en el terme municipal d’Alt Àneu. Aquestes instal·lacions milloraran la depuració de les aigües dels nuclis d’Isavarre, Sorpe i Borén.
 
Impuls el projecte de Parc Natural i Observatori de la Via Augusta
 
El Govern en funcions ha declarat l’ocupació urgent dels béns i drets afectats per l’execució del projecte de Parc Natural i Arqueològic Observatori de la Via Augusta, situat en el municipi de Montmeló. Es tracta del jaciment arqueològic de Can Tacó, amb una superfície afectada de 25.540 metres quadrats.
 

1  

Imatges

Foto del consell de Govern. Autor: Rubén Moreno

Foto del consell de Govern. Autor: Rubén Moreno 960

2  

Vídeos

El conseller Nadal explica el compliment de la disposició addicional tercera

Vídeo de la roda de premsa íntegra

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 38