Nomenaments

EL Govern nomena els secretaris generals dels departaments del nou Executiu

query_builder   11 octubre 2022 13:31

thumb_up Acords del Govern

EL Govern nomena els secretaris generals dels departaments del nou Executiu

NOMENAMENTS


Josep Mª Vilarrúbia i Tàpia, secretari general del Departament d’Economia i Hisenda

Nascut a Vic l’any 1976.

Llicenciat en Economia a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona), és Ph.D. en Economia a la Universitat de Columbia (Nova York), on va cursar un màster d’aquesta disciplina. També ha cursat el Programa Vicens Vives, valors, compromís i lideratge a ESADE (Barcelona).

Pel que fa a la seva experiència professional, ha estat ajudant d'investigació al National Bureau of Economic Research (NBER); professor associat i ajudant a School of International and Public Affairs (SIPA) de la Universitat de Columbia; professor ajudant al Departament d'Economia de la Universitat de Columbia; economista titulat a la Dirección General Adjunta de Asuntos Internacionales del Banco de España i director d’Estudis Estratègics i Quantitatius al Servei d'Estudis de Banc Sabadell.

Fins ara ha estat director general d’Avancçsa, al Departament d’Empresa i Treball.

Bernat Costas Castilla, secretari general del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea

Nascut a Tordera l’any 1981.

Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UPF, té diversos postgraus: en desenvolupament del comerç urbà per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC); en e-govern (IDEC-UPF-EAPC); en lideratge i governança local (AAEE-UAB) i en Postgrau en urbanisme (UdG). També ha estat professor associat de Comptabilitat Pública a la UPF.

Pel que fa a la seva trajectòria professional, ha desenvolupat diversos càrrecs al món local: funcionari d’administració local amb habilitació estatal: secretari interventor (Aj. Sant Joan de Mollet, Consorci Català pel Desenvolupament Local, Aj. Cornellà del Terri i Aj. Vilabertran) i secretari (Aj. Quart i Aj. Canet de Mar); coordinador de Promoció Econòmica i Cooperació Local i conseller delegat de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del Consell Comarcal del Maresme i regidor de Promoció de la Vila i Relacions Institucionals de l’Ajuntament de Tordera.

Dins de la Generalitat de Catalunya, ha estat director de l’Oficina del vicepresident; assessor de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i fins ara ocupava el càrrec de director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament del Departament de la Presidència.


Joaquim Nin i Borredà, secretari general del Departament de Recerca i Universitats

Nascut a Albinyana l’any 1964

Diplomat en Relacions Laborals per la URV. Tècnic superior en Prevenció de Riscos per la UPC, Diploma de Política i Govern per ESADE-UB-UPF. Entre 1991 i 2003 va ser assistent tècnic de Consum i tècnic de l'Àrea d'Ensenyament al Consell Comarcal del Baix Penedès. El 1990 va ser responsable de l'Oficina Comarcal de Serveis a la Joventut i entre 1985 i 1990, cap d'Informatius a Ràdio El Vendrell.

Pel que fa a la seva trajectòria política, ha estat alcalde d’Albinyana des del 1999. Del 2003 al 2010, va ser diputat a la Diputació de Tarragona, com a diputat de Cultura entre 2003 i 2007 i responsable del SAM i vicepresident entre el 2007 i el 2010.

Del 2011 al 2016, va ocupar el càrrec de delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. Del 2016 al juny del 2018 va ser secretari general del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. I des de l'agost del 2018, ha estat diputat a la Diputació de Tarragona.


Tamara Garcia de la Calle, secretària general del Departament d’Interior

Nascuda l’any 1977 a Sant Vicenç de Castellet.

Llicenciada en Psicologia Social i de les Organitzacions. Màster d’Esade en Direcció Pública (Executive Manager Public Administration, EMPA), postgrau en gestió de la formació contínua a les organitzacions i mestratge en Alta Funció Directiva.

Des del juny del 2021 fins a l’actualitat ha estat directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Prèviament, havia estat cap del Gabinet Tècnic del Departament de Justícia i responsable de l’Àrea de la Catalunya Exterior del Departament d’Afers, Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.

Dins de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya havia sigut la cap del Servei de formació Policial (abril 2012- novembre 2016); cap del Servei de Formació Continuada (2010-2012), Responsable de Recerca (2008-2010) i cap de Secció de Formació d’Actualització, Comandaments i Especialitats (2004-2008). A més, també havia treballat a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.


Joan Jaume i Oms, secretari general del Departament de Territori

Nascut a Barcelona el 15 d’agost de 1963

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Màster en dret Públic i Organització Administrativa per la Universitat Pompeu Fabra; màster en Direcció Pública (ESADE).

L’any 1982 va començar a treballar com a subaltern a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, on va anar ocupant diversos llocs de gestió. Posteriorment, primer al mateix Departament i després als departaments de Governació i de la Presidència, va desenvolupar tasques d’analista d’organització.

L’any 2004 va ocupar el lloc de responsable de projectes de la Secretaria d’Administració i Funció Pública. Posteriorment, l’any 2005, va ser cap del Gabinet de Suport Tècnic i Estudis de l’esmentada secretaria sectorial.

L’any 2007 va començar a treballar al Departament de la Vicepresidència, primer com a responsable de projectes i posteriorment com a cap del Gabinet Tècnic del Departament.

L’any 2011 va treballar al Departament de la Presidència com a Responsable de Coordinació i Avaluació de Polítiques Públiques, donant suport i fent el seguiment del sector públic departamental.

Des de l’any 2016 ha estat president i conseller delegat de l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya.

Ha estat Coordinador del Llibre Blanc de la Funció Pública Catalana


Mercè Salvat Guinjoan, secretària general del Departament de Salut

Nascuda a Riudoms l’any 1980.

Llicenciada en Ciències Polítiques i Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (2002), postgrau en Direcció d’Empresa per la Universitat Pompeu Fabra (2012) i màster en Direcció Comptable i Financera per la Universitat Pompeu Fabra (2013).

Fins a l’actualitat, era directora general de Protecció Civil. Anteriorment, havia estat gerent de Governança d’Empreses Pròpies al Servei Català de la Salut (2019-2021); secretària general del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència (2018-2019); adjunta a la direcció de la Fundació PuntCat (2018); cap de Gabinet del conseller al Departament de Justícia de Generalitat (2016-2017); consultora en gestió i polítiques públiques a l’Institut Municipal d’Informàtica de l’Ajuntament de Barcelona (2014-2016); responsable del departament d’administració i finances d’Amboto Digital Projects (2012-2014); tècnica al departament comptable i financer d’emagister.com (2012); adjunta al cap de l’Oficina del vicepresident, al Departament de la Vicepresidència de la Generalitat (2007-2010), i cap de Secretaria de l’Oficina del vicepresident al Departament de la Vicepresidència de la Generalitat (2006 -2007).


Oriol Amorós i March, secretari general del Departament de Drets Socials

Nascut a Barcelona l’any 1970.

Enginyer tècnic agrícola de formació, amb dos postgraus en Economia Agrària i Unió Europea i en Funció Gerencial a les Administracions Públiques.

Té una llarga trajectòria política i institucional. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya entre el 2003 i el 2006 i entre el 2010 i el 2016, on ha estat, entre d’altres, ponent de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania.

El 2006 va ser nomenat secretari d’Immigració del Govern i el 2016, secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania. Ha coordinat l’acollida i el suport a les persones migrades, la protecció internacional de persones refugiades i també totes les polítiques del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en matèria de violència masclista. Des de 2020 a 2021 va ser secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Durant el mateix període ha estat professor associat d’Estructura Social i Política a la Universitat de Barcelona.


Jordi Martinoy i Camós, secretari general del Departament de Justícia, Drets i Memòria

Nascut a Torroella de Montgrí l’any 1967.

És llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un mestratge en Gestió Pública.

Aquesta legislatura ha estat director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona i des de 2016 a 2021 ha ocupat el lloc de director dels Serveis Territorials de Justícia a Girona. Des del 2014 fins al 2016 ha estat responsable de l’Assessoria Jurídica de la Regió Policial de Girona del Departament d’Interior. Anteriorment, ha estat delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona (2006-2010).

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 325926

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined