• El Govern aprova el Projecte de llei d'autoritzacions financeres i normes pressupostàries i tributàries durant el període de pròrroga pressupostària
  • També dóna llum verda a la convocatòria de 600 noves places de Mossos d'Esquadra per a l'any 2011
  • Jordi Argelaguet, nomenat nou director del Centre d'Estudis d'Opinió
Tall de vídeo del portaveu sobre els traspassos pendents
Tall de vídeo del portaveu sobre els traspassos pendents
El Govern demana al govern espanyol el traspàs de les competències que encara estan pendents i la revisió d'altres que va tancar l'anterior govern. Així ho ha avançat el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, qui ha declarat avui que en la reunió del proper dilluns entre Artur Mas i José Luís Rodríguez Zapatero a Madrid, el president exigirà "un seguit de compromisos adquirits que caldria que complissin aquest 2011, de diferent índole". "No ho donarem per bo com es va fer en el cas de traspàs Rodalies i Regionals", ha afegit.

El portaveu del Govern ha assegurat que la Generalitat fa seva la llista "dels 40 traspassos anunciats pel govern anterior" del quals una desena encara estan "bastant incomplets" i que sobre "la trentena que estan pendents demanarem un resposta". Homs ha afegit que "no s'acaba d'entendre" perquè un tema com el de les beques resulta "tan complicat".

Homs ha precisat també que no s'ha d'oblidar que la prioritat de la Generalitat, a més d'estabilitzar financerament el país, és la de "lluitar contra la crisi econòmica i posar bases i fonaments davant aquest repte" i ha matisat que "moltes decisions -malauradament- es prenen en el marc de l'Estat espanyol".

D'altra banda, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha destacat el nomenament de Jordi Argelaguet com a nou director del Centre d'Estudis d'Opinió, tot destacant d'altra banda "la política compartida entre el PSC i el Govern per designar de mutu acord el president d'aquest organisme", responsabilitat que recaurà sobre Joan Marcet i Morera. Arguelaguet és Doctor en Ciències Polítiques i de l'Administració (cum laude) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia (Secció Ciències Polítiques) per la UAB. Nascut a Sabadell l'any 1965.

Aprovació del Projecte de llei d'autoritzacions financeres i normes pressupostàries i tributàries
El Govern ha aprovat avui el Projecte de llei d'autoritzacions financeres i normes pressupostàries i tributàries durant el període de pròrroga pressupostària. Aquesta Llei s'aprova durant aquest període, atès que l'endeutament públic s'ha d'aprovar per Llei del Parlament. Cal afegir que l'esmentada Llei conté tres articles referits, respectivament, a l'autorització d'operacions financeres, al règim de modificacions pressupostàries i normes de gestió pressupostària i a normes tributàries.

600 noves places de Mossos d'Esquadra per a l'any 2011
El Govern ha aprovat avui l'oferta parcial d'ocupació pública de 600 places de la categoria de mosso del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2011. Els seleccionats entre els aspirants es formaran a partir del proper mes d'octubre com a policies a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) durant el curs 2011-2012.

D'altra banda, el Govern ha aprovat avui diversos nomenaments.

2  

Imatges

Foto de la roda de premsa. Autor: Rubén Moreno

Foto de la roda de premsa. Autor: Rubén Moreno 1243

Foto del Consell Executiu (autor: Jordi Bedmar)

Foto del Consell Executiu (autor: Jordi Bedmar) 459

3  

Vídeos

Vídeo íntegre de la roda de premsa

Tall de vídeo del portaveu sobre el nomenament del president del CEO

Tall de vídeo del portaveu sobre els traspassos pendents

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern en format PDF

Acords del Govern en format PDF
PDF | 204