Homs durant la roda de premsa
El portaveu, Francesc Homs, durant la roda de premsa
  • El document, que es coneixerà en les properes setmanes, respon al compromís del president amb les 3 A: austeritat, aprimament i agilitat
 
  • El Consell Executiu també aprova reduir a la meitat el pressupost destinat a publicitat institucional als mitjans de comunicació

El Govern ha encarregat a tots els departaments que elaborin un pla d'agilitat normativa que permeti "fer més àgil la pròpia administració" i "la interacció entre la Generalitat, les empreses i els ciutadans". El document es coneixerà en les properes setmanes i segons ha anunciat el portaveu del Govern i secretari general de Presidència, Francesc Homs, respon al "compromís del president de la Generalitat amb les tres A: austeritat, aprimament i agilitat". "Convenia agilitar molt més el marc normatiu que poc o molt ens tenalla" amb un pla que permetrà "fer la vida més fàcil a les empreses i els ciutadans del nostre país", ha manifestat Homs.

Justament en el marc d'aquest triple compromís, el Govern també ha acordat reduir a la meitat el pressupost destinat a publicitat institucional als mitjans de comunicació, que en el període 2011-2012 serà de 21,5 milions d'euros, segons preveu l'Acord marc de gestió i inserció de publicitat institucional als mitjans de comunicació que el Consell Executiu ha acordat avui licitar i adjudicar. L'anterior acord marc preveia un pressupost de 53 milions d'euros. El document aprovat avui té com a finalitat aconseguir les millors condicions econòmiques en la contractació d'espais publicitaris i un millor servei als mitjans per les accions publicitàries de la Generalitat.

Segons el portaveu del Govern "hi ha elements de publicitat i difusió que s'han de continuar fent al nostre país, encara que hi hagi una situació de crisi econòmica, esdeveniments de gran interès per la ciutadania, però les exigències pressupostàries ens obliguen a fer una previsió de despesa clarament molt inferior".

L'acord estableix que el Departament de Presidència, a través de la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió, serà el responsable de supervisar i contractar totes les campanyes que vulguin realitzar els departaments. D'aquesta manera es facilita la coordinació de la planificació i inserció de campanyes dels diferents departaments i s'aconsegueix reduir els terminis de feina i fer més eficient el procés de contractació de publicitat.
El Govern també ha aprovat la convocatòria de 1.245 places de professor de secundària per al proper curs escolar 2011-2012, una mesura excepcional i necessària malgrat la situació de crisi econòmica i de retallada pressupostària que permetrà regularitzar la situació de 1.245 docents interins. Es tracta del nombre màxim que permet la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2011, que situa en el 30% el límit de pressupost que el Govern pot destinar a les convocatòries de places de funcionaris docents. "La prioritat del Govern de la Generalitat és l'èxit escolar, la lluita contra el fracàs escolar, aquí és on centrarem els esforços i tots els recursos disponibles", ha explicat Francesc Homs.

Resposta a les crítiques del PSC

En resposta a les crítiques del PSC sobre les necessitats financeres de la Generalitat, el portaveu del Govern ha insistit que "no especulem ni fem interpretacions de les xifres", "són les xifres del Govern que el govern de l'estat espanyol dóna per bones". "Hem vingut a mirar de resoldre la situació que ens hem trobat, res més, ni volem posar el dit a l'ull de ningú ni ampliar o exagerar cap xifra. El que no farà mai aquest Govern és no ser transparent amb això", ha sentenciat Homs, qui ha subratllat que "estem fent el que ens vam comprometre a fer que no és res més que defensar l'autogovern de Catalunya i l'estat del benestar".
El portaveu del Govern ha explicat en aquest sentit que el pla d'estabilitat "es farà públic quan es consideri oportú", un cop superat el procés de negociació amb el govern espanyol, ja que "no ens ha semblat mai oportú fer aquest procés de negociació per canals públics", ha emfatitzat. "Aquest Govern va prometre transparència, és el que estem fent. Va prometre negociar i fer front a la situació financera, que és el que estem fent. Per tant, transparència al 100 per cent i compromís amb una negociació ferma al 100 per cent". El portaveu del Govern ha reiterat que l'executiu no té voluntat "d'estimular aquesta picabaralla" i s'ha mostrat convençut que "acabarem de trobar una via d'acord amb el PSC".

Ajuts al cinema en català

Homs ha fet extensiva la "felicitació pública" del Govern als 17 guardonats catalans en aquesta 25ena edició dels Premis Goya, un resultat que, segons ha dit, és en part fruit de la política d'ajuts al cinema català iniciada fa 3 anys amb l'acord tancat entre Televisió de Catalunya i l'Institut Català de les Indústries Culturals. El portaveu ha destacat que "la voluntat del Govern" és "aprofitar i reconèixer les línies bones encetades en aquest país i que donen resultats". "Aquelles polítiques que han contribuït a obtenir aquests èxits nosaltres les mantindrem i les tirarem endavant", ha manifestat. Així mateix ha destacat que el "compromís del Govern" amb l'impuls de la Llei del Cinema, que "en temps i forma s'anirà desenvolupant i aplicant".
 

2  

Imatges

Foto del Consell Executiu (autor: Rubén Moreno)

Foto del Consell Executiu (autor: Rubén Moreno) 753

Fotografia del portaveu del Govern durant la roda de premsa

Fotografia del portaveu del Govern durant la roda de premsa 524

5  

Vídeos

Vídeo íntegre de la roda de premsa

Tall de Francesc Homs sobre la publicitat institucional

Tall de Francesc Homs sobre el pla d'agilitat

Tall de Francesc Homs sobre la defensa de l'estat del benestar

Tall de Francesc Homs sobre l'èxit escolar

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern en format PDF

Acords de Govern en format PDF
PDF | 100