1. Demà es començaran a distribuir el vals a través del correu postal i de la plataforma valescolar.cat als prop de 790.000 beneficiaris
  2. El Govern aprova la creació de les unitats per a persones amb vulnerabilitats acumulades als centres penitenciaris
  3. L’Energètica convoca la primera compra de projectes renovables per crida pública


El Govern ha donat el tret de sortida a la segona edició del val escolar destinat a la compra de material escolar per al curs acadèmic 2024-2025 dels alumnes de primària i secundària dels centres públics i concertats de Catalunya. Aquest mateix dimecres es començaran a distribuir els vals, de 60 euros per infant, amb les dades i instruccions d’ús a través de correu postal i de la plataforma valescolar.cat, des d’on també es podran activar, com a màxim fins al 30 de novembre. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa per explicar els acords presos a la reunió d’avui del Consell Executiu.

Patrícia Plaja{"name":"2024/06/25/14/18/33a70f4b-3966-4a58-ae93-818e09cb0192.JPG","author":"Ruben Moreno","type":"0","location":"0","weight":1483619}


Aquest any, com a novetat, es dona l’opció que les famílies puguin cedir-los als centres educatius per reduir l'aportació en concepte de material escolar” ha explicat Plaja. També es podran bescanviar, com en la passada edició, als 1.850 establiments que fins ara s’han adherit a la iniciativa.

Segons la portaveu del Govern, “el balanç de la primera edició d’aquesta iniciativa, que té com a objectiu continuar oferint un escut econòmic i social a les famílies per pal·liar l’increment de preus a l’escolarització va ser exitós, i és per això que es repeteix introduint-hi algunes novetats”. Per al curs que ve, s’incrementa el nombre de beneficiaris i, a banda de l’alumnat d’educació primària, la mesura es fa extensiva també als estudiants de secundària obligatòria de tots els centres públics i concertats de Catalunya. També s’hi inclouen els alumnes dels centres d’educació especial i dels cicles formatius de grau bàsic. Això vol dir que als gairebé mig milió d’estudiants que l’han rebut en el curs actual, s’hi sumaran uns 330.000 alumnes de secundària obligatòria. En total, el nombre de beneficiaris serà de prop de 790.000 persones.

Portaveu: “És important parlar de seguretat fent aportacions i proposant solucions”

Sobre els dos incidents tràgics a Girona i Barcelona durant la revetlla de Sant Joan, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat que el dispositiu de seguretat era “adequat i proporcionat” i que hi ha “plena confiança de l’Executiu amb la tasca que estan fent els mossos en la investigació dels fets”. La portaveu del Govern ha explicat que des del mateix diumenge a la nit el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha estat en contacte permanent amb l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, i que aquest pròxim dijous el conseller participarà en la Junta de Seguretat Local que es farà de forma extraordinària a Girona per abordar els fets. Plaja ha afirmat que “és important parlar de seguretat i obrir tots els debats necessaris fent aportacions i solucions i fugint de discursos alarmistes, populistes, i de discursos racistes i demagogs, que serveixen per alimentar les perillosíssimes infàmies de l’extrema dreta”.

Altres acords del Govern

El Govern ha aprovat també avui la creació de les unitats d’intervenció compensatòria (UIC) per atendre de manera específica les persones internes en situació de vulnerabilitat acumulada (perfils de discapacitat intel·lectual, funcionament intel·lectual límit, trastorns mentals, addiccions severes, fragilitat emocional o física, etc.) i que no compleixen els criteris per ser ingressats a les unitats psiquiàtriques. La portaveu del Govern ha explicat que “la finalitat és millorar el tractament i les condicions de vida dels interns amb vulnerabilitat acumulada i el clima social i emocional de tot el col·lectiu de persones que interactuen en els centres penitenciaris”.

D’altra banda, l’Energètica convocarà l’1 de juliol el primer procés de compra de projectes renovables mitjançant un procediment de crida pública, obert a totes les empreses interessades a vendre instal·lacions. La companyia de renovables de la Generalitat preveu dedicar fins a un màxim de 10 milions d’euros a aquesta compra, que li permetrà ampliar la cartera d’instal·lacions energètiques que gestiona amb parcs solars sobre terreny de fins a 5 megawatts de potència. L’objectiu de l’operació és augmentar la potència de generació d’energia d’origen renovable per abastir els serveis públics, avançant així en la fita que la Generalitat sigui neutra en emissions de gasos contaminants el 2040.

3  

Imatges

Fotografia de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa per informar dels acords del Govern (Rubén Moreno).

Fotografia de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa per informar dels acords del Govern (Rubén Moreno). 1483619

Fotografia de la reunió del Govern (Rubén Moreno)

Fotografia de la reunió del Govern (Rubén Moreno) 168338

Fotografia de la reunió del Govern (Rubén Moreno)

Fotografia de la reunió del Govern (Rubén Moreno) 98230

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern en PDF

Acords del Govern en PDF
PDF | 286794