• L’Executiu aprova un decret llei per garantir la seguretat dels càmpings en zones de risc d'inundació a Catalunya

• Estratègia per atreure centres de dades i fer de Catalunya el port digital de la Mediterrània

• S’inicia l’elaboració d’una nova Llei de l’Esport i l’Activitat Física de Catalunya

Roda de premsa Acords del Govern{"name":"2025/03/18/14/17/f13855ac-ee46-411e-8bca-8860d227ce49.jpg","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":56075}


El Govern, d’acord amb el dictamen del Comitè Permanent de Sequera, ha acordat reduir les restriccions d’aigua per sequera en deu àrees de Catalunya gràcies a la recuperació de reserves després de les pluges de les darreres setmanes. L’embassament de Darnius-Boadella passa d’emergència a alerta, el de Riudecanyes a prealerta i l’aqüífer del Fluvià-Muga a excepcionalitat. A més, l’aqüífer de Carme-Capellades torna a la normalitat i altres unitats que es regeixen per la pluviometria, com Anoia-Gaià o la capçalera del Ter, recuperen també la normalitat, mentre que la Serralada Transversal i l’Empordà passen a alerta.

Malgrat aquesta millora, la portaveu del Govern, ha advertit durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, que la sequera no es pot considerar superada i manté les actuacions previstes per aconseguir els 31 hm3 d’aigua, d’una banda i continuar les obres estratègiques per tenir una gestió de l’aigua catalana eficient amb reutilització, dessalinització i guanyar rendiment evitant pèrdues, de l’altra. Entre aquestes mesures, destaca la construcció de nous pous a l’aqüífer Fluvià-Muga, la posada en marxa d’una obra d’emergència per aportar cabals a la Muga i la licitació d’un projecte per a una Estació de Regeneració d’Aigua a Figueres, amb l’objectiu d’incrementar els recursos hídrics per al reg agrícola i la conservació dels ecosistemes.


La portaveu del Govern, Sílvia Paneque, anuncia mesures de desescalada de restriccions d’aigua per la sequera
{"name":"eb627245-dd93-4fdd-9f1c-edf30c000be1","author":"Govern","type":"1","location":"2","alt":"La portaveu del Govern, Sílvia Paneque, anuncia mesures de desescalada de restriccions d’aigua per la sequera","aspect":"","amplada":"","alcada":""}



Regulació dels càmpings afectats per risc d’inundació

Un Decret llei aprovat avui establirà un procés per verificar la seguretat dels càmpings situats en zones de risc d’inundació a Catalunya. Es crearan dues comissions, una Tècnica i una de Govern, per gestionar el seguiment de la viabilitat d’aquests establiments i adoptar mesures preventives en cas necessari. Aquesta iniciativa busca protegir les persones i garantir que l’activitat turística es desenvolupi en condicions segures, especialment en un context d’emergència climàtica i davant l’augment de fenòmens meteorològics extrems.

A més, es crea el Fons de Recuperació de l’Activitat Econòmica per finançar projectes d’ampliació o creació de nous allotjaments turístics en cas que la verificació obligui al tancament de places en càmpings afectats. Es destinaran ajuts i línies de crèdit específiques per evitar l’impacte econòmic negatiu en els municipis més dependents d’aquest sector. La norma entrarà en vigor immediatament, amb les primeres comprovacions abans de la temporada d’estiu, i s’emmarca en l’estratègia del Govern per adaptar el territori als efectes del canvi climàtic.

La portaveu, sobre la regulació dels càmpings afectat per zones inundables
{"name":"fa0c9f6f-d4fd-481d-9612-2de25dcc4736","author":"Govern","type":"1","location":"2","alt":"La portaveu, sobre la regulació dels càmpings afectat per zones inundables","aspect":"","amplada":"","alcada":""}



Catalunya, el port digital de la Mediterrània

Posicionar Catalunya com un hub digital clau al sud d’Europa amb una estratègia per impulsar els centres de dades i convertir-se en el port digital de la Mediterrània. Aquest és l’objectiu del Govern que, amb aquesta iniciativa, busca atraure inversions en infraestructures digitals estratègiques, facilitant-ne la implantació mitjançant mesures de simplificació administrativa i declarant-les projectes d’interès general. Els centres de dades hauran de complir amb exigents criteris mediambientals i generar un impacte econòmic significatiu, multiplicant per set la inversió inicial. A més, s’aprofitarà la connexió de cables submarins i la posició geogràfica estratègica del territori per potenciar la seva competitivitat en aquest sector en creixement.

L’estratègia també aposta per la sostenibilitat, l’eficiència energètica i la captació de talent especialitzat per garantir la viabilitat i el lideratge del sector a llarg termini. El Govern impulsarà la formació de professionals en col·laboració amb universitats i empreses, fomentant la innovació i la creació de serveis digitals d’alt valor afegit. A més, es promourà l’ús d’energies renovables i l’adopció de regulacions europees per reduir l’impacte ambiental d’aquestes infraestructures. Amb aquestes accions, Catalunya vol consolidar-se com un referent en sobirania tecnològica i atracció d’inversions en el sector digital.

La portaveu, sobre l’Estratègia per atreure centres de dades a Catalunya
{"name":"95b5bf40-9ce9-4e8b-a578-177496f360b1","author":"Govern","type":"1","location":"2","alt":"La portaveu, sobre l’Estratègia per atreure centres de dades a Catalunya","aspect":"","amplada":"","alcada":""}



Llei de l’Esport i l’Activitat Física de Catalunya

Finalment, el Govern també ha aprovat la memòria preliminar de l’Avantprojecte de la nova Llei de l’Esport i l’Activitat Física de Catalunya, donant inici a l’elaboració d’un nou marc normatiu per actualitzar la legislació vigent des de l’any 2000. Aquesta iniciativa, considerada un deute històric, busca adequar la normativa a la realitat actual i a les necessitats del sector esportiu, que ha experimentat una gran transformació en els darrers 25 anys. La nova llei reforçarà el paper de l’esport i l’activitat física com a elements clau per a la salut, la cohesió social, la formació en valors i la promoció econòmica.

L’objectiu del text legal és garantir una ordenació moderna i eficient, assegurant l’accés equitatiu a l’esport, la millora d’instal·lacions, la transparència i la sostenibilitat del sector. El Govern impulsarà un procés participatiu a través de la Taula de l’Esport i una consulta pública prèvia per recollir aportacions d’entitats, administracions i la ciutadania. La nova llei buscarà no només regular l’esport actual, sinó també anticipar els reptes futurs per consolidar un sistema esportiu fort, inclusiu i sostenible.

La portaveu, sobre la futura Llei de l’Esport i l’Activitat Física de Catalunya
{"name":"3da4ad38-5260-4527-888b-eefc0b2d2b7f","author":"Govern","type":"1","location":"2","alt":"La portaveu, sobre la futura Llei de l’Esport i l’Activitat Física de Catalunya","aspect":"","amplada":"","alcada":""}


4  

Imatges

Reunió del Consell Executiu (I)

Reunió del Consell Executiu (I) 156091

Roda de premsa dels Acords del Govern

Roda de premsa dels Acords del Govern 56075

Reunió del Consell Executiu (II)

Reunió del Consell Executiu (II) 134052

Reunió del Consell Executiu (III)

Reunió del Consell Executiu (III) 156380

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 360353