• "Arriba el moment de tranquil•litzar tothom amb responsabilitat i amb compromís formal, i no hi ha compromís més formal que un Acord de Govern", assegura el conseller de Salut, Boi Ruiz
  • El conseller també anuncia la creació de la web InfoSalut, des de la qual s'informarà de l'evolució del pla de xoc, i una ronda de contactes informatius amb els grups parlamentaris
El conseller Boi Ruiz i el portaveu del Govern a la roda de premsa
 
L’atenció primària, la urgent i la de malalties greus: aquests són els tres elements “irrenunciables” en totes les mesures que es plantegin per a afrontar les dificultats pressupostàries en el sistema de salut públic. Així ho fixa l’acord sobre la garantia de Qualitat de la Sanitat Pública a Catalunya.
 
Aquests tres eixos són inamovibles, i això no és una opinió, sinó una posició de Govern”, ha assegurat el conseller de Salut, Boi Ruiz, davant les informacions que s’estan traslladant a l’opinió pública i que estan causant preocupació en els ciutadans. “Arriba el moment de tranquil·litzar tothom amb responsabilitat i amb compromís formal, i no hi ha compromís més formal que un Acord de Govern”, ha sentenciat Ruiz.
 
La qualitat del sistema públic, gratuït i universal és “inqüestionable” i “no estem disposats a renunciar-hi”, ha reiterat. Tot allò que no s’ajusti a respectar l’atenció urgent, la primària i la de patologies greus, serà “analitzat” i “reconduït” per tal que respecti aquests tres elements, ha afegit el conseller.
 
El conseller de Salut ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, acompanyat pel portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs.
 
El titular del Departament de Salut també ha anunciat que es crearà un nou canal de comunicació, la web InfoSalut, des de la qual s’anirà informant els ciutadans i professionals de com va evolucionant aquest compromís del Govern. “Hem parlat amb tothom i seguirem parlant amb tothom”, ha recordat Boi Ruiz. En aquesta línia, el conseller també ha explicat que s’obrirà una ronda de sessions informatives amb els diferents grups parlamentaris.
 
El seguiment de les mesures que es prenguin el farà l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut, que les avaluarà amb criteris de transparència i evidència científica.
 
Consell per a l’impuls i l’ordenació de la reforma de l’Administració
 
El Govern també ha aprovat avui la regulació del Consell per a l’impuls i l’ordenació de la reforma de l’Administració, creat el passat 4 de gener. El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha circumscrit aquest acord en la línia de facilitar molt més l’activitat productiva a casa nostra, particularment en el cas de les pimes”, ja que “de vegades, per excés de regulació”, l’administració acaba convertint-se en un “fre” a l’activitat econòmica.
 
Algunes de les funcions principals de l’ens són la modernització de l'Administració de la Generalitat; la simplificació i agilitació dels processos administratius i el desenvolupament de l'administració electrònica de la Generalitat i la creació, la supressió o la modificació d'organismes en l'àmbit del sector públic de la Generalitat.
 
Creu de Sant Jordi per 29 personalitats i 15 entitats
 
El Govern ha acordat avui concedir la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. L’acte de lliurament tindrà lloc el proper dia 27 d’abril, a les 19 hores, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.
 
Entre els premiats hi figuren els primers eurodiputats catalans, a proposta de l'Associació de Diplomats dels cursos sobre les comunitats europees a Catalunya, i coincidint amb el 25è aniversari de l’ingrés de l’estat espanyol a la Unió Europea. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha destacat que la petició de l’associació “tenia tot el sentit del món”. “Val la pena subratllar tot allò de bo que ens ha portat a formar part d’Europa. Valia la pena subratllar-ho amb l’atorgament d’aquestes Creus de Sant Jordi a les persones que van ostentar la presentació del nostre país al Parlament Europeu”, ha explicat Homs.
 
 
Valoració positiva de l’emissió de bons
 
El portaveu del Govern també ha explicat que durant la reunió del Govern el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha fet una valoració “molt positiva” de l’emissió de bons que es va posar en marxa ahir a través de diverses entitats financeres, sobretot tenint en compte “les circumstàncies i els condicionants del mercat financer en què estem com a país”, ha dit Homs.

2  

Imatges

Fotografia del Consell de Govern

Fotografia del Consell de Govern 1176

Fotografia de la roda de premsa

Fotografia de la roda de premsa 802

3  

Vídeos

Tall de vídeo: el portaveu del Govern explica que la conselleria d'Economia ha valorat positivament l'emissió de bons de la Generalitat

Tall de vídeo: el conseller de Salut diu que el Govern és l'únic que pot garantir la qualitat del sistema sanitari públic

Tall de vídeo: el conseller de Salut parla dels tres eixos que es garantiran al ciutadà

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 89