Tall de vídeo del portaveu Homs sobre el Debat de Política General
El Consell Executiu ha dedicat bona part de la reunió d'avui a posar en comú els elements centrals del Debat de Política General que se celebrarà la setmana vinent. Segons ha informat el portaveu del Govern Francesc Homs en la roda de premsa posterior, el Govern centrarà el debat en quatre eixos: la situació econòmica incidint molt especialment en les mesures de creació d'ocupació; l'educació i la formació, amb especial atenció a les actuacions adreçades a combatre el fracàs escolar; l'autogovern amb el pacte fiscal com a punt central i, finalment ,la preservació de la identitat nacional amb una incidència especial al "nervi" d'aquest identitat que és la llengua.


Homs també ha informat que durant la reunió el conseller d'Economia ha presentat l'informe de l'auditoria encarregada pel Govern. Tot i que el contingut de la mateixa serà presentat pel mateix conseller en roda de premsa, el portaveu ha avançat que l'auditoria "confirma les sospites que teníem a principis d'any", va en la línia de les dades que ha anat donant la Intervenció General de l'Estat i "justifica les decisions d'ajustament pressupostaries que s'han pres".


Preguntat sobre el calendari de tramitació dels pressupostos el portaveu ha reiterat que el govern sempre ha mostrat "transparència" en aquest tema i que té com a prioritat "preservar el debat pressupostari del debat electoral" perquè el marc d'una campanya electoral "no és espai" per parlar dels pressupostos.
Tall de vídeo del portaveu Homs sobre el Pla de Cooperació
Pla Anual de Cooperació al Desenvolupament 2011

El Consell Executiu ha aprovat el Pla de Cooperació al Desenvolupament 2011, la principal eina de programació de la política pública de cooperació al Desenvolupament. El Pla aposta per "mantenir els principals compromisos i elements de consens de la política de cooperació de la Generalitat". El Pla proposa explorar vies de col•laboració amb el sector empresarial i estableix com a novetat la recerca de patrocini privat i l'accés a la gestió de fons de cooperació de la Comissió Europea i de la Agencia Española de Cooperación al Desarrollo (AECID). "Malgrat les dificultats", es farà un esforç per concentrar l'Ajut Oficial al Desenvolupament en els 7 objectius estratègics establerts al Pla Director, amb una "atenció especial als objectius de promoció dels drets humans, la governança democràtica i l'enfortiment del teixit social, en aquest darrer cas especialment a la regió àrab".

El Govern també ha acordat avui autoritzar CatalunyaCaixa i Unnim a desenvolupar la seva activitat com a entitat de crèdit a través d'una entitat bancària de caràcter instrumental, tal com van aprovar les assemblees generals d'ambdues entitats el passat 28 de juliol. L'article 9 del Text refós de la Llei de caixes preveu que l'opció de les caixes d'estalvis per aquest exercici indirecte de la seva activitat financera ha de ser autoritzada pel Govern de Catalunya.

2  

Imatges

Fotografia de la reunió del Consell Executiu

Fotografia de la reunió del Consell Executiu 675

Fotografia de la roda de premsa del Govern. Autor: Jordi Bedmar

Fotografia de la roda de premsa del Govern. Autor: Jordi Bedmar 277

3  

Vídeos

Vídeo: roda de premsa del Govern íntegra

Tall de vídeo del portaveu Homs sobre el Debat de Política General

Tall de vídeo del portaveu Homs sobre el Pla de Cooperació

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern del 20.09.11 (PDF)

Acords del Govern del 20.09.11 (PDF)
PDF | 284