Nano Homs

El Govern qualifica de decisiva la reunió de Mas i Rajoy de dijous que ve

query_builder   18 setembre 2012 15:43

thumb_up Acords del Govern

El Govern qualifica de decisiva la reunió de Mas i Rajoy de dijous que ve

•    El portaveu ha precisat que té “caràcter decisiu” perquè les posicions fa temps que s’han anat posant sobre la taula

•    Homs ha aclarit també que l’executiu no se sent "al•ludit" en referència a la carta que ha fet pública la Casa Reial al seu web

•    D’altra banda, el Govern ha fet balanç dels nou primers mesos de la Finestreta Única Empresarial, que ha suposat l’eliminació de 48 tràmits administratius i la revisió i millora de 119

El portaveu durant la seva intervenció
El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha afirmat avui en referència la reunió de dijous entre Mas i Rajoy que “des de l’òptica catalana, del Govern, és una reunió que té caràcter decisiu, clarament”. És una reunió que respon “a un mandat del Parlament, però que en definitiva és sobre una qüestió, la del pacte fiscal, que el Govern espanyol coneix perfectament en quins termes està plantejat” ha destacat.
 
En aquest sentit, el portaveu ha afegit que el caràcter decisori de la reunió ve marcat pel fet que les coses no es plantegen per primera sinó que “ja s’han anat posant damunt la taula”.
 
Preguntat sobre la carta que la Casa Reial ha fet pública avui en la seva pàgina web fent una crida a la unitat i avisant que el pitjor que es pot fer ara és "dividir forces" i "perseguir quimeres", Homs ha aclarit que l'executiu català no se sent "al·ludit" i ha afegit que “Catalunya està aportant contínuament solucions, que no són en qualsevol cas quimeres”. A més, el portaveu s'ha mostrat convençut que el rei fa i farà el paper que li atorga la Constitució i ha afegit que “s’entén que al poble de Catalunya no se li demana ni se li pot demanar que renunciï al que és: a la seva condició de nació. a la seva personalitat, a la seva identitat, a les seves ganes de decidir per ell mateix aquelles coses que avui en dia toquen decidir a totes les nacions el món.”
 
Pel que fa a la possibilitat que la reunió de dijous posi en perill els diners del Fons de Liquiditat Autonòmic que ha demanat el Govern, Homs ha assegurat que no es tem cap represàlia perquè “estem en un context, que és Europa, on el Govern espanyol no es pot permetre el luxe de prendre represàlies pel fet que no comparteix una solució que se’ls aporta.”
 
D’altra banda, el Govern ha fet públic avui el balanç dels primers nou mesos de funcionament de la Finestreta Única Empresarial, que té com a objectiu reduir les càrregues administratives a les empreses i facilitar l’activitat econòmica. Des de la seva implantació, que es preveu completar al 2014, s’han eliminat 48 tràmits administratius i s’han revist i millorat 119.
 
Cal recordar que el pla preveu l’eliminació del 20% dels tràmits i la simplificació del 68% dels prop de 600 tràmits administratius que afecten les empreses. Suposarà un estalvi de 640 milions d’euros per a les empreses. D’aquesta manera, està previst que 9 de cada 10 tràmits es realitzin de forma telemàtica, via internet-
 
Un altre acord destacat d’avui és la redefinició del servei d’atenció ciutadana 012 per al període 2013-2014, que permetrà estalviar 7 milions d’euros en dos anys.

1  

Imatges

Fotografia del portaveu Homs durant la roda de premsa

Fotografia del portaveu Homs durant la roda de premsa 704

1  

Vídeos

Vídeo de la roda de premsa del portaveu del Govern

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de la reunió de Govern

Fotografia de la reunió de Govern
JPG | 759

Acords de Govern en format PDF

Acords de Govern en format PDF
PDF | 375

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined