Roda de premsa del Govern

El Govern cessa Josep Maria Jové per "protegir-lo" del "despropòsit democràtic sense precedents" que suposen les sancions imposades pel TC

query_builder   22 setembre 2017 13:10

thumb_up Acords del Govern

El Govern cessa Josep Maria Jové per "protegir-lo" del "despropòsit democràtic sense precedents" que suposen les sancions imposades pel TC

  • Turull referma el compromís del Govern amb el referèndum: “A cada problema hi aportarem una solució, i davant cada acte de repressió, una resposta democràtica. Combinarem les dues coses perquè l’1 d’octubre la gent pugui anar a votar”
  • El portaveu acusa el Govern espanyol de crear un relat fals per justificar l’enviament de més efectius policials a Catalunya: “Tothom ha vist que les manifestacions, que són determinants en la defensa de la democràcia, són absolutament pacífiques. Si és pel tumult, no cal que vinguin. Però ells volen crear un relat que no existeix, i ho ha vist tot el món” 
Roda de premsa
El Govern ha aprovat avui el decret de cessament de Josep Maria Jové com a secretari general del Departament de la Vicepresidència i Economia i Hisenda per “protegir-lo” del “despropòsit democràtic sense precedents” que suposen les sancions imposades pel Tribunal Constitucional. Jové, que actualment es troba detingut per la Guàrdia Civil a l’espera de passar a disposició judicial, ha estat condemnat, juntament amb els membres de la Sindicatura Electoral, a pagar multes de fins a 12.000 euros diaris per la seva implicació en l’organització de referèndum. 
 
“En aquest marc de suspensió de facto de l’Estat de Dret, la millor manera que tenim de protegir el senyor Jové davant aquest despropòsit és decretar el seu cessament, des del reconeixement i agraïment profund i l’absoluta confiança per part de tot el Govern”, ha explicat en roda de premsa el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, després de la reunió extraordinària de l’Executiu.
 
Turull ha expressat la gratitud del Govern al senyor Jové “pels serveis prestats”, així com pel seu “compromís i determinació en defensa de la democràcia i la lleialtat al Govern de Catalunya”.  El decret ha estat signat pel president Puigdemont i pel vicepresident Junqueras. En els propers dies, la mateixa conselleria de la Vicepresidència durà a terme la redistribució de les competències que exercia el secretari general.
 
En relació amb les darreres actuacions policials que han comportat detencions, investigacions i escorcolls en seus institucionals del Govern i empreses externes, el portaveu també ha volgut manifestar “la condemna i la indignació del Govern davant les actituds antidemocràtiques de l’Estat espanyol”. En aquest sentit, Turull ha refermat la voluntat del Govern de “protegir al màxim els servidors públics” garantint-los assistència jurídica, alhora que ha volgut traslladar “tot l’escalf del Govern a les persones afectades i a les seves famílies”.

“Qualsevol que es llegeixi la resolució de Tribunal Constitucional i vegi la situació del senyor Jové, comprovarà que és un despropòsit sense cap precedent. Cap coacció, cap despropòsit aturarà res pel que fa a la determinació del Govern de celebrar el referèndum”, ha afirmat el portaveu. En aquest sentit, Turull ha assegurat: ”A cada problema hi aportarem una solució, i davant cada acte de repressió, una resposta democràtica. Combinarem les dues coses perquè l’1 d’octubre la gent pugui anar a votar”.

“L’Estat espanyol , menys política i diàleg, és capaç de fer de tot. Estem tranquils, perquè cap coacció ho aturarà, està en mans de la gent. Qui pensa que això és una batalla de l’Estat contra la Generalitat, s’equivoca. És una batalla entre un estat que actua com al segle XIX contra la gent, contra una societat que se sent demòcrata com les millors democràcies del segle XXI. És un autèntic boomerang contra ells, perquè hi havia gent que abans no ho tenia clar i ara tenen pressa perquè arribi l’1 d’octubre i poder anar al col•legi electoral”, ha assegurat Turull.
 
El portaveu també ha respost a les declaracions de la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en què qüestionava la capacitat del Govern d’organitzar el referèndum després de les actuacions policials i judicials: “La vicepresidenta menysté tot el que surt de Catalunya, però no ens distraurà. Tenim molta determinació, l’1 d’octubre és una data assenyalada a l’agenda de tots els catalans Tot el que és ambició i il•lusió dels catalans ho menysprea i troba un codi penal com a resposta”.

Pel que fa a l’anunci del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, que el ministeri enviarà més efectius a Catalunya, el portaveu Turull ha explicat que el conseller d’Interior, Joaquim Forn, donarà més detalls d’aquesta comunicació properament.

“Veient el contingut d’aquesta carta, creiem que estan intentant enganyar molta gent, volen crear un relat que no hi és, perquè ho justifiquen dient que hi ha manifestacions tumultuoses, i això no és cert. Tothom ha vist que les manifestacions, que són determinants en la defensa de la democràcia, són absolutament pacífiques. Si és pel tumult, no cal que vinguin. Però ells volen crear un relat que no existeix, i ho ha vist tot el món”, ha valorat Turull.

1  

Imatges

Foto de la reunió del Govern. Autor: Rubén Moreno

Foto de la reunió del Govern. Autor: Rubén Moreno 2939

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined