Agenda
Visita territorial a les Garrigues i l'Urgell

El president de la Generalitat, Quim Torra, farà una visita institucional a les Garrigues i l’Alt Urgell, acompanyat del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré.
 

  • 10:15|Inauguració de la plaça de 1 d'octubre. Ajuntament (c. Major, 13)|Juneda (Garrigues)

    El president Torra visitarà l’Ajuntament de Juneda, on serà rebut per l’alcalde, Antoni Villas, i la resta de membres del consistori. Després de signar el llibre d’honor, a la sala de plens, el president, l’alcalde i la resta de la comitiva es traslladaran a peu fins a la plaça 1 d’octubre, on tindrà lloc l’acte d’inauguració. Tot seguit, el cap del Govern visitarà l’exposició del Memorial Democràtic situada a la mateixa plaça i posteriorment descobrirà la placa commemorativa de la inauguració del nou espai. A continuació, hi haurà parlaments institucionals de l’alcalde i del president i l’acte es tancarà amb la interpretació del Cant de la Senyera, a càrrec de la Coral de Juneda.

  • 12:00|Presentació de la marca turística Les Borges Blanques, capital de l'oli. Ajuntament (c. Carme, 21)|Les Borges Blanques (Garrigues)

    El president de la Generalitat arribarà a l’Ajuntament de Les Borges Blanques, on serà rebut per l’alcalde Enric Mir, i la resta de membres del consistori. La comitiva es desplaçarà a peu fins a la plaça de l’1 d’octubre, on es farà l’encesa de la traca que donarà inici a la festa major del municipi i després visitarà els diversos espais que han estat objecte d’actuacions del Pla de Barris de la Generalitat. Posteriorment el president i la resta d’autoritats es desplaçaran a l’espai Cal Gineret, un antic molí d’oli que s’ha recuperat com a centre d’interpretació del Memorial Democràtic de la Guerra Civil, on tindrà lloc la presentació de la nova Marca Turística “Les Borges Blanques, capital de l’oli”. Després de descobrir la placa de la marca i de visitar l’espai, hi haurà parlaments institucionals de l’alcalde i del president.

     
    Finalment, el cap de l’Executiu i la resta d’autoritats visitaran l’Espai Macià, un centre d’interpretació de la figura de qui fou president de la Generalitat, que comparteix, recupera, preserva i difon el patrimoni documental, gràfic, audiovisual i sentimental lligat a la seva figura.

  • 17:00|Visita institucional a l'Ajuntament de Vallbona de les Monges. Ajuntament (c. Prat de la Riba, 3)|Vallbona de les Monges (Urgell)

    El cap del Govern es trobarà a l’Ajuntament amb l’alcalde, Ramon Bergadà, i la resta de membres del consistori. Quim Torra signarà el llibre d’honor i posteriorment visitarà l’Espai Museístic del Cinema, que acull algunes de les més de 20.000 peces que durant 40 anys ha reunit Josep Maria Queraltó, un dels col·leccionistes de material de cinema més importants d’Europa.

  • 17:30|Inauguració del nou espai museogràfic del Monestir de Vallbona de les Monges. Monestir (c. Major, s/n)|Vallbona de les Monges (Urgell)

    El president de la Generalitat visitarà el Monestir de Santa Maria de Vallbona, on serà rebut per l’abadessa, Mare Anna Maria Camprubí, la priora Mare Gloria Nogué i la resta de membres de la comunitat. Després de fer un recorregut pel monestir, el president inaugurarà l’espai museogràfic “Santa Maria de Vallbona, el monaquisme femení”. Hi haurà parlaments de l’abadessa; del director de Banca d’Institucions a la Direcció Territorial Catalunya de CaixaBank, Joaquim Macià; de l’alcalde de Vallbona de les Monges, i del president Quim Torra.

undefined
undefined
undefined
undefined