Àngels Ponsa

Àngels Ponsa i Roca Consellera de Cultura

Nascuda a Artesa de Segre l’any 1960.

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Gestió i Administració de Sistema Educatiu per l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Gestió Pública per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha estat directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura des del juny de 2018 fins al setembre de 2020.

Va ser diputada al Parlament de Catalunya, les legislatures IX, X i XI. Portaveu de la Comissió de Cultura i Llengua, membre de les comissions d’Igualtat de les Persones, d’Infància, de Justícia, d’Ensenyament i Universitats, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i vicepresidenta de la Sindicatura de Greuges (2011-2017).

Entre els anys 1995 i 2003 va ser tinent d’alcalde-regidora de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Cultura, Educació, Joventut i Cooperació). Presidenta delegada de l’Organisme Autònom del Centre Cultural i del Patronat Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Del 2000 al 2003 va ser presidenta  de  la Comissió  de  Cultura  de l’Associació Catalana de Municipis i presidenta del  Consell  del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Occidental III.

Va coordinar el llibre Cultura i municipi. Polítiques Culturals Municipals a Catalunya. Universitat Autònoma de Barcelona (2007). És coautora del llibre El meu llibre de Sant Cugat, proposta didàctica d’estudi de la ciutat en tots el àmbits que la componen (1993).